آموزش تحلیل تکنیکال, وبلاگ

نقاط پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟ استراتژی ترید با نقاط پیوت

پیوت در تحلیل تکنیکال

از نقاط چرخشی بازار چه می‌دانید؟ نقاط پیوت (Pivot) در حقیقت نقاطی هستند که در آنها، قیمت ارز دیجیتال مورد نظر ما، یک چرخش و تغییر اساسی و قدرتمند می‌کند. این اصطلاح در بازارهای مالی و تحلیل تکنیکال، اهمیت بسیار زیادی دارد و معمولا تریدرهای ماهر با کمک آن، روند بازار را شناسایی کرده و سابقه قیمتی یک دارایی را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهند. نکات مهمی درباره پیوت و انواع آن وجود دارد که در ادامه این مقاله از وبسایت گرانمایه به آنها اشاره خواهیم کرد.

نقاط پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟

به عنوان یک تحلیلگر تکنیکال، هدف اصلی شما این است که بتوانید نقاطی را در بازار مالی شناسایی کنید که قیمت در آنها یک تغییر جهت اساسی می‌کند. این مهارت را می‌توان راز کلیدی موفقیت برای تریدرهای معروف دانست؛ با این حال، یادگیری آن، کار چندان ساده‌ای نیست.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که تلاش برای پیش‌بینی دقیق نقاط کف و سقف (به عبارت دیگر، زمان‌بندی بازار) معمولاً نتایج خوبی ندارد. با این حال، شما می‌توانید از برخی ابزار تحلیل نموداری استفاده کنید که در شناسایی وضعیت قبلی و فعلی قیمت به شما کمک می‌کنند.

یکی از این ابزارها پیوت در تحلیل تکنیکال است. پیوت به نقاط چرخشی بازار گفته می‌شود که معمولاً به دو دسته قیمتی و محاسباتی و به دو گروه ماژور و مینور تقسیم می‌شوند.

پیوت‌های قیمتی بر اساس رفتار واقعی قیمت در بازار تعریف می‌شوند، در حالی که پیوت‌های محاسباتی بر اساس فرمول‌های ریاضی محاسبه می‌شوند. پیوت‌های ماژور نقاط چرخش قوی‌تر و پایدارتر را نشان می‌دهند، در مقابل، پیوت‌های مینور نقاط چرخش ضعیف‌تر و زودگذر را نشان می‌دهند.

انواع پیوت ها در تحلیل تکنیکال

انواع نقاط پیوت

پیوت یا نقطه بازگشت، نشان‌دهنده تغییر جهت قیمت در یک بازار مالی است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که تعادل بین عرضه و تقاضا به هم می‌خورد و یکی از آنها بر دیگری غلبه پیدا می‌کند. اگر به یک نمودار قیمت نگاه کنید، می‌توانید پیوت‌های مختلف را در سطوح متنوع شناسایی کنید، که هر یک به یک دسته‌بندی خاص از انواع پیوت تعلق دارند. در ادامه، انواع نقاط پیوت معرفی شده است.

پیوت ماژور چیست؟

به نقاطی که در نمودار قیمت، موجب ایجاد تغییرات قوی در جهت مخالف شده‌اند، پیوت ماژور گفته می‌شود. این نقاط بسیار مهم و معتبر هستند و تحلیل‌گران باید برای رسم خطوط روند و شناسایی الگوهای قیمتی، از آن‌ها بهره بگیرند. پیوت ماژور، حتی برای کسانی که با تحلیل تکنیکال آشنا نیستند، به راحتی قابل تشخیص است؛ زیرا کف و سقف‌های قابل توجهی را در نمودار قیمت ایجاد می‌کند.

پیوت مینور چیست؟

یکی از انواع نقاط چرخشی بازار، پیوت مینور است که به تغییر جهت‌های جزئی و کم تاثیر در روند قیمتی اشاره دارد. این پیوت، در نهایت به حرکت‌های اصلاحی جزئی و حتی روند خنثی منجر می‌شود. اگر تایم فریم را کوچک‌تر و کوتاه در نظر بگیرید، می‌توانید پیوت‌های مینور زیادی را مشاهده کنید. زیرا در طول یک روز، نوسانات زیادی را می‌توان تجربه کرد.

با این حال، این نوسانات جزئی، تاثیر قابل توجهی در روند کلی قیمتی ایجاد نمی‌کنند. به همین دلیل، الگوهای قیمتی و تحلیل‌های بازار مبتنی بر آنها، اعتبار چندانی ندارند. از همین رو، تریدرها باید برای تحلیل بازار به تایم‌فریم‌های بزرگتر مراجعه کنند.

قبل از شروع مطالب اصلی نقاط پیوت و نحوه ترید آن حتما به مقاله خط روند چیست؟ مراجعه کنید و این مقاله را مطالعه کنید.

تفاوت پیوت ماژور و پیوت مینور

تفاوت پیوت مینور و پیوت ماژور

پس از این که تعریف پیوت ماژور و مینور را بیان کردیم، سوال اصلی این است که این دو نقاط پیوت، چه تفاوتی با هم دارند و چگونه می‌توان آنها را از هم تشخیص داد؟ خوب است بدانید که سطوح پیوت کاملاً بر اساس قیمت تعریف می‌شوند، شاید به همین دلیل است که می‌توان آنها را با استفاده از چشم و با کمک روند حرکت‌های آینده قیمتی مشاهده کرد؛ ولی برای این کار نیاز به تجربه کافی در تحلیل فنی دارید! به همین خاطر، یک روش ترکیبی شامل دو ابزار فیبوناچی و مکدی ارائه شده است؛ تا معامله‌گران متوسط و مبتدی هم بتوانند این سطوح را شناسایی کنند. در واقع اگر سطوح پایین یا بالای نمودار دارای این دو خصوصیت باشند؛ به احتمال زیاد با یک پیوت اصلی مواجه هستیم. قانون عمومی شامل موارد زیر است:

  • تغییر حالت مکدی در زمان شکل گیری پیوت
  • بازگشت قیمت حداقل به اندازه ۳۸ درصد موج قبل

بطور خلاصه تفاوت اصلی پیوت ماژور و پیوت مینور در میزان اصلاح و یا برگشت قیمتی است. در پیوت ماژور ما شاهد تغییر جهت اصلی قیمت هستیم با این تفاوت که نقاط پیوت مینور منجر به اصلاح جزئی قیمت می شود.

پیوت محاسباتی

تحلیلگران بازار، با استفاده از داده‌های قیمتی و فرمول‌های ریاضی، پیوت محاسباتی سطوح حمایت و مقاومت آینده نمودار را تعیین می‌کنند. این سطوح بر اساس تحرکات قیمتی بازار شکل نمی‌گیرند، بلکه نتیجه محاسبات ریاضی هستند.

نقاط پیوت محاسباتی برای مدت زمان خاصی معتبرند و با تغییر دوره زمانی نمودار و داده‌های قیمتی، به روز می‌شوند. برای مثال، پیوت‌های نمودار یک ساعته برای معامله‌گران میان مدت مناسب نیستند. پیوت‌های محاسباتی دارای انواع مختلفی هستند که پیوت پوینت و خطوط کاماریلا از جمله آن‌ها می‌باشند.

Pivot pint:

  • Pivot Point (PP) = High + Low + Close/3
  • R1 = (2*PP)-Low
  • R2= PP+(High-Low)
  • S1 = (2*PP)-High
  • S2 = PP-(High-Low)

 

Camarilla Lines

  • H4 = ((High- Low) *(1.1/2)) +Close
  • H3 = ((High- Low) *(1.1/4)) +Close
  • H2 = ((High- Low) *(1.1/6)) +Close
  • H1 = ((High- Low) *(1.1/12)) +Close
  • L1 = Close-((High-Low) *(1.1/12))
  • L2 = Close-((High-Low) *(1.1/6))
  • L3 = Close-((High-Low) *(1.1/4))
  • L4 = Close-((High-Low) *(1.1/2))

در محاسبه ریاضی خطوط کاماریلا، ناحیه‌ای به عنوان «PP» تعریف نمی‌شود؛ اما با توجه به تعداد زیاد نقاط مقاومت و حمایت که محاسبه می‌شوند، می‌توان قدرت و جهت روند را به خوبی تشخیص داده و معاملات بیشتری با سود بالا تجربه کرد.

در واقع هنگامی که قیمت به سطح ۳ یا  ۴(که با R یا S نشان داده می‌شوند) برسد؛ این نشانگر قدرت روند و حرکت قیمتی زیاد است. لازم به ذکر است که اکثر پلتفرم‌های تحلیلی دارای اندیکاتورهای پیش فرض برای محاسبه نقاط پیوت هستند و در صورت عدم دسترسی به آن ها، می‌توانید آن‌ها را از منابع مختلف به صورت رایگان دریافت و نصب کنید.

امروزه بسیاری از استراتژی های معاملاتی از پیوت ها به عنوان ابزار اصلی و در کنار عوامل دیگر مانند خطوط روند، میانگین های متحرک و… استفاده می کنند.

پیوت قیمتی

پیوت‌های قیمتی، نشان‌دهنده نقاطی هستند که بازار از یک جهت به جهت دیگر تغییر می‌کند. در تعریف سنتی، پیوت‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که بازار پس از رفتن به یک سطح بالا یا پایین، با قدرت به سمت مخالف برمی‌گردد.

این تعریف در روش‌های مدرن پرایس اکشن، بروز شده است و بر اساس تعداد کندل‌های قبل و بعد از پیوت، مشخص می‌شود. برای شناسایی این پیوت، نیاز به ابزار خاصی ندارید و فقط با دیدن نمودار و رعایت قواعد روش‌های تحلیلی مختلف، می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. دوره پرایس اکشن را می توانید از آکادمی گرانمایه تهیه کنید و بطور کامل مبحث پیوت در تحلیل تکنیکال در این دوره آموزش داده شده است.

استفاده از پیوت قیمتی، بستگی به دو روش دارد: معامله بر اساس سطوح حمایت و مقاومت قبل از پیوت یا معامله بر اساس زمان تشکیل پیوت.

مطلب پیشنهادی آکادمی گرانمایه: معرفی نمودار شعمی یا کندل استیک

فرمول محاسبه پیوت ها

محاسبه پیوت در بازار مالی ارز دیجیتال یکی از روش‌های تحلیل فنی است که برای تعیین نقاط حمایت و مقاومت استفاده می‌شود. پیوت یک مقدار عددی است که بر اساس قیمت‌های باز، بسته، بالا و پایین روز قبل محاسبه می‌شود. اگر قیمت ارز دیجیتال در روز جاری بالاتر از پیوت باشد، نشان‌دهنده روند صعودی است و اگر پایین‌تر باشد، نشان‌دهنده روند نزولی است. نقاط حمایت و مقاومت نیز سطوح قیمتی هستند که در آن‌ها تقاضا و عرضه تعادل می‌یابند و باعث تغییر جهت قیمت می‌شوند. برای محاسبه نقاط حمایت و مقاومت، از فرمول‌های زیر استفاده می‌کنیم:

P = (H + L + C) / 3

R1 = (2 * P) – L

S1 = (2 * P) – H

R2 = P + (H – L)

S2 = P – (H – L)

R3 = H + 2 * (P – L)

S3 = L – 2 * (H – P)

که در آن P پیوت، R1, R2, R3 نقاط مقاومت اول، دوم و سوم، S1, S2, S3 نقاط حمایت اول، دوم و سوم، H قیمت بالاترین، L قیمت پایین‌ترین و C قیمت بسته شدن روز قبل هستند. با استفاده از این فرمول‌ها، می‌توان نقاط کلیدی را در نمودار قیمت ارز دیجیتال رسم کرد و بر اساس آن‌ها تصمیمات خرید و فروش را گرفت.

استراتژی ترید به کمک نقاط پیوت

استراتژی ترید با نقاط پیوت

در ادامه، به استراتژی‌های مختلف با کمک نقاط پیوت اشاره خواهیم کرد.

استراتژی خرید با شکست R1

این استراتژی به دنبال ورود به معاملات خرید در زمانی است که قیمت از سطح مقاومت R1 بالاتر می‌رود. این شرایط نشان می‌دهد که روند صعودی در حال تقویت است و احتمال ادامه روند بالا وجود دارد.

برای استفاده از این استراتژی، باید ابتدا نقاط پیوت را برای روز معاملاتی فعلی محاسبه کنید. سپس، منتظر بمانید تا قیمت از سطح مقاومت R1 بالاتر رود. پس از آن، می‌توانید یک سفارش خرید با حد توقف زیر سطح R1  قرار دهید.

استراتژی فروش با شکست S1

این استراتژی به دنبال ورود به معاملات فروش در زمانی است که قیمت از سطح حمایت S1 پایین‌تر می‌رود. این موضوع نشان دهنده این است که روند نزولی در حال تقویت بوده و احتمال ادامه روند پایین وجود دارد. برای استفاده از این استراتژی، باید ابتدا نقاط پیوت را برای روز معاملاتی فعلی محاسبه کنید. سپس، منتظر بمانید تا قیمت از سطح حمایت S1 پایینتر رود. پس از آن، می‌توانید یک سفارش فروش با حد توقف بالای سطح S1 ثبت کنید.

استراتژی خرید با برگشت S1

این استراتژی به دنبال ورود به معاملات خرید در زمانی است که قیمت از سطح حمایت S1 برمی‌گردد. در این شرایط می‌توان گفت روند صعودی در حال تقویت است و احتمال ادامه روند بالا وجود دارد.

برای استفاده از این استراتژی، باید منتظر بمانید تا قیمت از سطح حمایت S1 برگردد. پس از آن، می‌توانید یک سفارش خرید با حد توقف زیر سطح S1 قرار دهید.

استراتژی فروش با برگشت R1

از این استراتژی در زمانی که قیمت از سطح مقاومت R1 برمی‌گردد استفاده می‌شود. عبور قیمت و برگشت آن از سطح R1 نشان می دهد که روند نزولی در حال تقویت است و احتمال ادامه روند پایین وجود دارد. برای استفاده از این استراتژی، پس از محاسبه پیوت، منتظر بمانید تا قیمت از سطح مقاومت R1 برگردد. پس از آن، می‌توانید یک سفارش فروش با حد توقف بالای سطح R1 قرار دهید.

تشخیص نقاط پیوت ماژور و مینور به کمک اندیکاتور مکدی

شاخص مکدی یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که برای تعیین جهت و قدرت روندهای صعودی و نزولی استفاده می‌شود. این اندیکاتور با استفاده از تغییرات قیمت در گذشته، نقاط پیوت ماژور و مینور را شناسایی می‌کند.

برای استفاده از شاخص مکدی با هدف تشخیص پیوت‌های ماژور، باید ابتدا یک تایم فریم مناسب انتخاب کنید. تایم فریمی که دارای حداقل کندل‌های لازم برای تغییر فاز روی موج‌های متوالی (قله و دره) قیمت باشد، مناسب است.

شاخص مکدی دو فاز دارد: فاز مثبت و فاز منفی. نقاطی از نمودار که مکدی در فاز مثبت قرار دارد، یک قله ماژور (بیشترین قیمت) و نقاطی که مکدی در فاز منفی قرار دارد، یک دره ماژور (کمترین قیمت) هستند.

برای اینکه یک قله یا دره ماژور بتواند به عنوان نقطه پیوت ماژور در نظر گرفته شود، باید تغییرات قیمت یا مدت زمان موج برگشت، از قانون فیبوناچی بازگشتی تبعیت کند. به این معنا که باید حداقل ۳۸ درصد از تغییرات قیمت یا مدت زمان موج قبلی خود را جبران کند.

author-avatar

درباره جعفر اطمینان

شاید همین الان که این متن رو می‌خونید، چندین میلیونیوم کلمه ای باشه که در زمینه ارزهای دیجیتال نوشتم. از همون کودکی به نوشتن علاقه داشتم و با آشنایی با دنیای کریپتوکارنسی و نوسانات هیجان‌انگیزش این علاقه بیشتر شد. ممکنه من یک تریدر نباشم؛ اما آشنایی نسبتا کاملی با انواع استراتژی‌ها، صرافی‌ها، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال پیدا کردم و علاقه دارم دانش خودم رو با تحقیق و نوشتن محتواهای جذابتر بیشتر کنم. من جعفر اطمینان، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک؛ ورود شما رو به دنیای جادویی ارز دیجیتال تبریک میگم.

2 دیدگاه در “نقاط پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟ استراتژی ترید با نقاط پیوت

  1. farhad گفت:

    اگر نقاط پیوت رو به خوبی یاد بگیرم میشه راحت ترید کرد؟

    1. امیر رضوانی گفت:

      درورد، ترید و معامله گری با یادگیری یک روش به تنهایی امکان پذیر نیست. شما باید عوامل مختلفی رو برای ورود به معامله در نظر بگیرید و به کمک نقاط پیوت بهترین نقطه ورود به معامله رو انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *