فهرست محتوا
احتمالا تا به حال اصطلاحات حمایت و مقاومت را زیاد شنیدهاید. سطوح حمایت و مقاومت محدودههای مهمی در تحلیل تکنیکال هستند که معمولا روند قیمت با رسیدن به آنها تغییر مسیر میدهد و یا حرکت آن شدت میگیرد. بسیاری از تریدرها از یک قانون کلی در معاملات پیروی میکنند؛ در حمایتها بخر و در مقاومتها بفروش! اما این قانون تا چه حد معتبر است؟ آیا همیشه میتوانیم بر اساس این قانون ترید کنیم؟ در این مقاله، درباره سطوح حمایت و مقاومت و نحوه تشخیص این سطوح در معاملات صحبت میکنیم.
سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟
سطوح حمایت و مقاومت سطوح قیمتی در نمودار تکنیکال یک دارایی یا ارز دیجیتال هستند که در آنها خریداران و فروشندگان بر سر خرید یا فروش آن دارایی در رقابت هستند و معمولا یکی از آنها برنده میشوند. اگر در یک قیمت فشار فروش زیاد باشد، به آن سطح مقاومت میگوییم. بر عکس اگر در یک قیمت از نمودار فشار خرید زیاد باشد، آن سطح قیمت را بهعنوان یک حمایت میشناسیم.
زمانی که قیمت به سطوح حمایت و مقاومت میرسد، یا برگشت میخورد و یا آن سطح را میشکند. اگر قیمت از سطوح حمایت و مقاومت برگشت بخورد، روند قیمت عوض میشود. برعکس اگر قیمت سطح مقاومت یا حمایت را بشکند، روند قبلی قیمت ادامه پیدا میکند. (برای درک بهتر مفهوم خط روند چیست؟ می توانید این مقاله را مطالعه کنید.)
به طور کلی، در تحلیل تکنیکال گفته میشود که باید در حمایتها خرید کرد و در مقاومتها فروخت؛ اما بسیاری اوقات ممکن است حمایت یا مقاومت شکسته شود. در نتیجه، نباید این قانون را بهعنوان یک استراتژی همیشگی و کامل در نظر گرفت. همانند بسیاری از ابزارهای تکنیکال، سطوح حمایت و مقاومت نیز باید در کنار سایر ابزارها و عوامل تکنیکال دیگر بررسی شود و بهعنوان ابزار مکمل مورد استفاده قرار بگیرد. در ضمن، هرچه تایم فریم نمودار بزرگتر باشد، سطوح حمایت و مقاومت نمودار نیز معتبرتر است.
سطح حمایت (Support Level) چیست؟
سطح حمایت جایی در نمودار قیمت است که خریداران نسبت به فروشندگان قدرت بیشتری دارند و در واقع تقاضا برای یک ارز دیجیتال از میزان عرضه آن بیشتر است. به زبان ساده، در حمایتها میزان خرید یک ارز دیجیتال از فروش آن بیشتر است.
سطح حمایت زمانی تشکیل میشود که قیمت به حد کافی کاهش یابد و به سطحی برسد که برای خریداران یا گاوها جذاب است. در این سطح خریداران وارد بازار میشوند و قیمت به تعادل میرسد. در واقع سطح حمایت از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری میکند. اگر تقاضا برای خرید به حد کافی زیاد باشد، یک حمایت قوی تشکیل میشود و به احتمال زیاد قیمت از آن جا شروع به رشد خواهد کرد. اما اگر عرضه یا فروش ارز دیجیتال همچنان بر تقاضا غلبه داشته باشد، حمایت به سمت پایین شکسته میشود و قیمت با شدت بیشتری سقوط میکند.
سطح مقاومت (Resistance Level) چیست؟
مقاومت سطحی در نمودار است که در آن قدرت فروشندگان نسبت به خریداران بیشتر است و عرضه یک دارایی بر تقاضای آن غلبه دارد. به زبان ساده، در مقاومتها میزان فروش یک ارز دیجیتال بیشتر از میزان خرید آن است.
زمانی که قیمت به حد کافی رشد میکند، برخی از سرمایهگذاران و معاملهگران به سود خوبی میرسند و تمایل دارند از بازار خارج شوند. با فروش و عرضه از سمت فروشندگان، روند رشد قیمت متوقف میشود و قیمت به تعادل میرسد. در این سطح، یک مقاومت تشکیل میشود که جلوی رشد بیشتر قیمت را میگیرد. اگر میزان عرضه یک ارز دیجیتال بسیار زیاد باشد، یک حمایت قوی تشکیل میشود و قیمت کاهش مییابد. برعکس، اگر در سطح مقاومت خریداران همچنان بر فروشندگان غلبه داشته باشند، مقاومت رو به بالا شکسته میشود و قیمت با شدت بیشتری رشد میکند.
کاربرد سطوح حمایت و مقاومت چیست؟
سطوح حمایت و مقاومت نقاط مهمی در نمودار قیمتی یک ارز دیجیتال هستند. شناخت این نقاط به ما کمک میکند که تصمیمات دقیقتری بگیریم و معاملات بهتری انجام دهیم. اکثر تریدرهای ارز دیجیتال در سطوح حمایت خرید میکنند و در سطوح مقاومت میفروشند تا سودشان را حفظ کنند. با این حال، حتما باید قدرت مقاومتها و حمایتها و سایر عوامل تکنیکال مثل حجم معاملات را بررسی کنیم؛ چون شکست سطوح حمایت و مقاومت یا برگشت قیمت از آنها، به قدرت آن سطوح (برتری یکی از عوامل عرضه یا تقاضا) بستگی دارد.
اگر در روند نزولی، قیمت به یک حمایت مهم برسد و مطمئن باشید که آن سطح یک حمایت قوی است، میتوانید در آن محدوده خرید کنید و وارد بازار شوید. اگر از قبل خرید کردهاید یا پوزیشن لانگ (خرید) دارید و قیمت به حد کافی رشد کرده و به یک سطح مقاومت برسد، در صورت اطمینان از قوی بودن مقاومت میتوانید معامله را ببندید و از بازار خارج شوید.
دقت کنید که صرفا خرید در حمایتها و فروش در مقاومتها بهتنهایی نمیتواند یک استراتژی ترید باشد. بهتر است که سطوح حمایت و مقاومت بهعنوان ابزارهای مکمل تکنیکال و برای گرفتن تایید مورد استفاده قرار بگیرد. در تحلیل پرایس اکشن، سطوح حمایت و مقاومت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اگر می خواهید دانش معامله گری خود را افزایش دهید، پیشنهاد میکنم حتما به دوره پرایس اکشن توجه کنید.
تبدیل سطوح حمایت و مقاومت چگونه است؟
در روند صعودی زمانی که قیمت رشد میکند و به یک سطح مقاومت میرسد، اگر قدرت روند زیاد و مقاومت یک مقاومت ضعیف باشد، مقاومت به سمت بالا میشکند و قیمت با شدت بیشتری رشد میکند. در این شرایط، خریدارانی که از بازار جا ماندهاند، تمایل دارند در قیمت پایینتر که همان حمایت قبلی است، خرید کنند و وارد بازار شوند.
بنابراین زمانی که رشد قیمت متوقف شود و قیمت کاهش پیدا کند، این بار در مقاومت قبلی توسط خریداران حمایت میشود و مقاومت قبلی به یک سطح حمایت تبدیل میشود. در این صورت میگوییم که قیمت به حمایت جدید (مقاومت قبلی) پولبک (Pullback) زده است.
گاهی مقاومت پیش رو میشکند و قیمت کمی از مقاومت بالاتر میرود؛ اما چون روند صعودی قدرت کافی ندارد، قیمت دوباره کاهش پیدا میکند و به زیر مقاومت میرسد. در این شرایط در واقع یک شکست غیرواقعی (Fake Breakout) اتفاق میافتد و ممکن است برخی از معاملهگران فریب بخورند.
(عکس برای تبدیل مقاومت به حمایت)
بعضی اوقات در یک روند نزولی هستیم و قیمت پس از مدتی ریزش، به یک سطح حمایت میرسد. اگر قدرت عرضه زیاد و حمایت ضعیف باشد، سطح حمایت شکسته میشود و ریزش قیمت شدت میگیرد. در این شرایط، بسیاری از سرمایهگذاران تمایل دارند تا در کوچکترین رشد قیمت، ارزهای دیجیتال خود را بفروشند و از بازار خارج شوند.
در نتیجه، سطح حمایت قبلی که نتوانست جلوی ریزش بیشتر قیمت را بگیرد، اکنون به یک مقاومت تبدیل میشود. اگر روند عوض شود و قیمت رشد کند، به احتمال زیاد تعدادی از سرمایهگذاران در سطح مقاومت جدید (حمایت قبلی) دست به فروش میزنند.
(عکس برای تبدیل حمایت به مقاومت)
نحوه تشخیص سطوح حمایت و مقاومت
برای اینکه بتوانیم از استراتژی خرید در حمایت و فروش در مقاومت بهخوبی استفاده کنیم، باید نحوه صحیح تشخیص سطوح حمایت و مقاومت را یاد بگیریم. برای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت بهتر است که تایم فریمهای بزرگ را برای نمودار انتخاب کنید.
برای تشخیص حمایت در نمودار، اول باید بتوانید خط روند را بهدرستی رسم کنید. پس از تشخیص خط روند، بررسی کنید که بیشترین حمایت از یک ارز دیجیتال در کدام سطوح قیمتی اتفاق افتاده است و در چه قیمتی روند قیمت اکثرا به سمت بالا برگشته و رشد کرده است.
برای مثال، فرض کنید قیمت یک ارز دیجیتال در طول یک ماه اخیر از ۲۰ دلار به ۱۲ دلار کاهش پیدا کرده است و روند بلندمدت، یک روند نزولی است. با بررسی دقیقتر روند متوجه میشویم که قیمت چندین بار در سطح ۹ دلار حمایت شده و دوباره رشد کرده است. در این شرایط، میتوانیم نتیجه بگیریم که قیمت ۹ دلار، یک سطح حمایت قوی برای آن ارز دیجیتال است و اگر قیمت کاهش یافته و به آن محدوده برسد، به احتمال زیاد دوباره حمایت شده و رشد خواهد کرد.
سطح مقاومت بیشتر در روند صعودی اهمیت دارد. برای تشخیص سطح مقاومت در نمودار، ابتدا جهت روند را تشخیص داده و خط روند را رسم کنید. سپس بررسی کنید که در طول این روند، در چه سطحی رشد قیمت اکثرا متوقف شده است و بیشترین عرضه از سمت فروشندگان را داشتهایم. سطحی که اکثرا رشد قیمت در آن متوقف شده و قیمت کاهش یافته است، مقاومت اصلی نمودار است.
برای مثال، فرض کنید قیمت یک ارز دیجیتال از ۱۰ دلار شروع به رشد کرده و در طول یک ماه اخیر، پس از نوسانات زیاد اکنون به قیمت ۱۶ دلار رسیده است. با بررسی نمودار و تاریخچه قیمت، متوجه میشویم که در این مدت، قیمت بارها به محدوده ۱۸ نزدیک شده است؛ اما نتوانسته از آن عبور کنید و دوباره کاهش یافته است. بنابراین، نتیجه میگیریم که محدوده ۱۸ دلار، یک مقاومت قوی در این نمودار است و اگر قیمت به این سطح برسد، ممکن است دوباره فروشندگان دست به فروش بزنند و رشد قیمت متوقف شود.
جمعبندی
سطح مقاومت سطحی است که در آن قدرت فروشندگان بیشتر است و معمولا وقتی که قیمت به این سطح میرسد، رشد قیمت متوقف میشود. سطح حمایت سطحی است که در آن خریداران نسبت به فروشندگان برتری دارند و اگر قیمت به این سطح برسد، معمولا توسط خریداران حمایت شده و از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری میشود. در نمودارهای تکنیکال ارز دیجیتال، گاهی ممکن است سطوح حمایت به مقاومت و سطح مقاومت به حمایت تبدیل شود. در این مطلب سطوح حمایت و مقاومت و کاربرد آنها را در تحلیل تکنیکال بررسی کردیم.
- آشنایی با ربات B Coin 2048 استخراج توکن با یک بازی خاطرهانگیز - 28 تیر, 1403
- معرفی و آموزش ربات پیکسل ورس (Pixelverse) - 16 تیر, 1403
- ایردراپ w coin آموزش دریافت توکن w-coin رایگان - 30 خرداد, 1403