فهرست محتوا
- 1 معرفی اندیکاتور پارابولیک سار
- 2 بهترین تنظیمات اندیکاتور پارابولیک سار
- 3 کاربرد اندیکاتور پارابولیک سار
- 4 فرمول محاسبه اندیکاتور پارابولیک سار
- 5 تشخیص خط روند با اندیکاتور پارابولیک سار
- 6 شناسایی نقاط برگشتی به کمک پارابولیک سار
- 7 استراتژی معاملاتی اندیکاتور پارابولیک سار
- 8 سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور پارابولیک سار
- 9 جمعبندی
یکی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال که تریدرهای زیادی از آن استفاده میکنند، پارابولیک سار (Prablolic SAR) نام دارد. از این اندیکاتور هم در بازار سهام و واراق بهادار استفاده میکنند و هم در بازار ارز دیجیتال. اگر کاربرد اندیکاتور پارابولیک سار را بدانید و با بهترین تنظیمات آن آشنا شوید، میتوانید خط روند را با استفاده از آن تشخیص دهید و نقاط برگشتی را شناسایی کنید. در این مقاله از آکادمی گرانمایه ضمن پرداختن به این موارد، به معرفی استراتژی معاملاتی Parablic SAR هم میپردازیم و در پایان سیگنال خرید و فروش را در این اندیکاتور بررسی میکنیم. قبل از مطالعه این مقاله، اگر نمی دانید اندیکاتور چیست؟ حتما به این مقاله مراجعه کنید.
معرفی اندیکاتور پارابولیک سار
اندیکاتور Parabolic SAR توسط یکی از افراد برجسته دنیای کریپتو به نام جی. ولز وایلدر (J. Welles Wilder Jr) ابداع شده است. او به جز این اندیکاتور، ابزارهای مهم دیگری هم به دنیای تحلیل معرفی کرده است که شامل RSI، اندیکاتور میانگین محدوده واقعی (Average True Range) و اندیکاتور میانگین حرکت جهتدار (Average Directional Index) میشود.
در اندیکاتور پارابولیک سار از یک روش با نام توقف و بازگشت متحرک یا Stop and Reverse استفاده شده است. عبارت SAR در نام این اندیکاتور هم برگرفته از همین مسئله است و به این روش اشاره دارد. به کمک این ویژگی است که پارابولیک سار میتواند نقاط ورود و خروج بهینه را شناسایی کند.
ظاهر این اندیکاتور متشکل از مجموعهای از نقاط است. با اعمال این اندیکاتور روی چارت، مجموعهای از نقاط را مشاهده خواهید کرد که یا در بالای نمودار قیمت قرار میگیرند یا در پایین آن. جایگاه این نقطهها میتواند روند را نشان دهد و تغییرات جایگاه نقطهها هم منجر به تولید سیگنالهای معاملاتی خواهد شد. در بخشهای بعدی توضیح میدهیم که چطور میتوانید این نقاط را تفسیر کنید.
مطالب پیشنهادی: یکی از پر استفاده ترین اندیکاتور ها، اندیکاتور Rsi است. پیشنهاد میکنم حتما مقاله اندیکاتور rsi چیست را مطالعه کنید تا با بهترین استراتژی ترید در ارز های دیجیتال آشنا شوید.
بهترین تنظیمات اندیکاتور پارابولیک سار
تا زمانی که نتوانیم تنظیمات اندیکاتورها را به بهترین شکل ممکن تغییر دهیم، ممکن است نتایج خوبی هم از آنها نگیریم. در مورد اندیکاتور پارابولیک سار، بهترین تنظیمات را میتوان بر اساس این پارامترها تنظیم کرد:
- نقطه Start یا شروع: ۰.۰۲
- Increment یا AF یا فاکتور شتاب: ۰.۰۲
- Max Value یا حداکثر شتاب: ۰.۲
دقت کنید که این تنظیمات به گفته بسیاری، بهترین حالت این اندیکاتور است و خالق آن یعنی آقای وایلدر نیز از همین تنظیمات استفاده میکرد. به همین خاطر زمانی که اندیکاتور را برای مرتبه اول باز میکنید، میبینید که تنظیمات پیشفرض این اندیکاتور، بر اساس همین اعداد و ارقام ثبت شده است. این تنظیمات در اکثر تایم فریمهای بالای یک ساعته جواب میدهد و به کمک آن میتوانید سیگنالهای خرید و فروش قابل قبولی دریافت کنید.
با اینهمه این نکته را مدنظر داشته باشید که هر تحلیلگر و تریدری ممکن است بسته به ستاپ معاملاتی خود، این اعداد را تغییر دهد و نتایج درخشانی هم کسب کند. این مسئله به تجربه شما بستگی دارد. به عنوان مثال برخی از معاملهگران روزانه ترجیح میدهند فاکتور گام شتاب را روی عدد ۰.۰۲۱ تنظیم کنند. در تایم فریمهای پایینتر مثل ۵ دقیقهای نیز میتوان این پارامتر را روی ۰.۰۴ تنظیم کرد. میتوان گفت بهترین تنظیمات اندیکاتور پارابولیک سار به تایم فریم شما بستگی دارد و بهتر است ابتدا از آن تست بگیرید و از عملکرد تنظیمات و سیگنالهای خروجی مطمئن شوید. اگر کاربر تازهکاری هستید، سعی کنید بدون دلیل به تنظیمات اندیکاتورها و ابزارهای معاملاتی دست نزنید و آنها را تغییر ندهید.
کاربرد اندیکاتور پارابولیک سار
از اندیکاتور پارابولیک میتوان برای موارد مختلفی استفاده کرد. یکی از مهمترین کاربردهای این اندیکاتور، تشخیص جهت روند است. برای یک تریدر اهمیت زیادی دارد که بتواند روند بازار را به درستی تشخیص بدهد و بر اساس آن اقدام به پیشبینی آینده قیمت کند. این کار به سادگی و از طریق نگاه کردن به نمودار قابل انجام است.
به جز این مورد، از این اندیکاتور میتوان برای شناسایی و تشخیص نقاط بازگشتی هم استفاده کرد که این مورد هم برای تحلیلگران تکنیکال و معاملهگران بسیار اهمیت دارد. چرا که بر اساس سیگنالهای دریافتی این اندیکاتور، میتوانند اقدام به بستن پوزیشنهای فعلی کنند یا پوزیشنهای جدیدی باز کنند. همین مسئله نشان میدهد که اندیکاتور Parabolic SAR ابزار خوبی برای شناسایی نقاط ورود به معامله یا خروج از آن است. بر همین اساس تعیین نقاط حدضرر نیز کاربرد دیگری است که میتوان بر اساس قابلیتهای این اندیکاتور، از آن بهرهمند شد.
فرمول محاسبه اندیکاتور پارابولیک سار
لازم نیست برای کار با اندیکاتورها فرمول آنها را بدانید؛ اما آشنایی با فرمول به شما کمک میکند درک بهتری از ماهیت و ساختار اندیکاتور پیدا کنید و از آن در جاهای مناسب و در ترکیب با سایر اندیکاتورها به درستی استفاده کنید. به همین دلیل در اینجا بهتر است نگاهی به فرمول محاسبه اندیکاتور پارابولیک سار بیندازیم. به فرمول زیر توجه کنید:
SAR فعلی = SAR قبلی + AF * {EP قبلی – SAR قبلی}
در این فرمول SAR فعلی مقدار فعلی اندیکاتور است و SAR قبلی مقدار آن در دوره گذشته است. AF همان گام شتاب است و EP نقطه بحرانی نامیده میشود که بالاترین یا پایینترین نقطه در یک روند صعودی یا نزولی را نشان میدهد. در مورد فاکتور شتاب باید این را گفت که هرچه عدد این پارامتر بیشتر باشد، به منزله آن است که اندیکاتور با دقت بیشتری تغییرات قیمت را دنبال و آن را اعمال میکند که این مسئله نشاندهنده افزایش حساسیت نسبت به تغییرات قیمتی است. ورودی SAR همان نقطه آغازی است که روی ۰.۰۲ تنظیم شده بود. با گذشت زمان و گسترش روند، این عدد به میزان نرخ عامل شتاب، از قیمت فاصله میگیرد.
فرمول بالا به صورت پیشفرض در روندهای صعودی صدق میکند و در روندهای نزولی با اندکی تفاوت به این صورت خواهد بود: SAR قبلی – AF * { SAR قبلی – EP قبلی}.
تشخیص خط روند با اندیکاتور پارابولیک سار
تا اینجا هرچه گفتیم بیشتر برای آشنایی با کلیات این اندیکاتور بود و حالا زمان آن رسیده است که بتوانیم از این ابزار کاربردی در تحلیلها و معاملات خود استفاده کنیم. تریدرها برای تشخیص و شناسایی خط روند، باید به جایگاه مجموعه نقاط توجه کنند. به صورت خلاصه و بسیار ساده میتوان این اندیکاتور را اینگونه تفسیر کرد:
- زمانی که نقطهها بالاتر از میلههای قیمت قرار میگیرند، روند نزولی است.
- زمانی که نقطهها زیر میلههای قیمت قرار میگیرند، روند صعودی است.
فرض کنید ما پوزیشن شورت باز کردهایم و منتظر کاهش قیمت هستیم. در این حالت چنانچه اولین نقطه را پایین میلهها یا کندلهای قیمتی مشاهده کنیم، احتمال بازگشت روند وجود دارد و احتمال دارد که یک روند صعودی آغاز شود. به این ترتیب میتوان با بررسی عوامل دیگر، اقدام به بستن پوزیشن شورت کرد. برعکس همین اتفاق در روندهای صعودی هم رخ میدهد. اگر می خواهید به طور دقیق تر تشخیص صحیح خط روند را مطالعه کنید به این مقاله مراجعه کنید.
شناسایی نقاط برگشتی به کمک پارابولیک سار
به سادگی و باز هم بر اساس تغییر جایگاه مجموعه نقاط، میتوان از نقاط برگشتی احتمالی باخبر شد. تغییر جهت نقطهها از یک سمت به سمت دیگر، به منزله سیگنالی برای تغییر و بازگشت روند تلقی میشود. در یک روند صعودی، معمولا معاملهگران حد ضرر را برای خروج از پوزیشنهای لانگ و بستن معامله، کمی پایینتر از نقاط پارابولیک سار تنظیم میکنند. آنها این کار را برای آن انجام میدهند تا اگر روند شروع به تغییر کرد و جای نقطهها عوض شد، از پوزیشن خود خارج شوند و امنیت معاملهشان به خطر نیفتد.
همین سناریو برای روندهای نزولی نیز پابرجاست. تغییر مکان نقاط اندیکاتور پارابولیک سار سیگنال خوبی برای ورود به پوزیشن و ظهور روند جدید است. با مشاهده اولین نقطه در جهت مخالف، میتوان از احتمال تغییر روند و برگشت آن باخبر شد. البته باز هم باید مانند همیشه این نکته را گوشزد کنیم که هیچگاه نباید تنها بر مبنای یک اندیکاتور یا ابزار اقدام به ورود به معامله یا خروج از آن کرد. باید چندین عامل دیگر را هم در نظر بگیرید و با اطمینان خاطر بیشتری اقدام کنید. در غیر این صورت چیزی جز ضرر و زیان نصیبتان نخواهد شد.
استراتژی معاملاتی اندیکاتور پارابولیک سار
اندیکاتور پارابولیک سار میتواند به خوبی با استراتژیهای دنبالکننده روند، بریک اوت، بازگشتی، مومنتوم و سیستمهای شکست الگوهای معاملاتی تطابق پیدا کند. اما یکی از بهترین و معروفترین استراتژیهایی که میتوان به کمک این اندیکاتور پیاده کرد، با استفاده از دو میانگین متحرک قابل اجراست. در این استراتژی معاملاتی اندیکاتورهای میانگین متحرک میتوانند به عنوان ابزاری برای تایید بازگشت روند به کار روند و اطمینان ما را از سیگنال دریافتی بیشتر کنند. ما برای پیادهسازی این ستاپ معاملاتی، به یک اندیکاتور ۴۰ دورهای و یک اندیکاتور ۲۰ دورهای میانگین متحرک نیاز داریم. البته میتوانید بر اساس تجربه خود، دورههای متفاوتی برای میانگینهای متحرک در نظر بگیرید.
به طور کلی زمانی که قیمتها بالاتر از میانگینهای متحرک قرار میگیرند، به معنی شکلگیری یک روند صعودی است. در سمت مقابل با قرار گرفتن قیمت پایینتر از میانگین متحرک، یک سیگنال از وقوع روند نزولی دریافت میکنیم. تقاطع میانگینهای متحرک، نشانهای از بازگشت روند است. با توجه به این مسئله، زمانی که اندیکاتور پارابولیک سار یک سیگنال بازگشت روند تولید میکند و میانگینهای متحرک نیز همدیگر را قطع میکنند تا نشان دهند که روند واقعا در حال تغییر است، میتوان به سیگنال تولیدی بیشتر اعتماد کرد و احتمال تغییر روند را قویتر دانست.
سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور پارابولیک سار
بالاتر توضیح دادیم که چطور با مشاهده اولین نقطهای که در خلاف جهت قبلی روی نمودار مشاهده میکنیم، میتوان پوزیشنهای لانگ و شورت باز کرد. به این ترتیب اگر نقاط زیر قیمت تشکیل شده باشند، باید منتظر تغییر جایگاه آنها باشید. پس با مشاهده اولین نقطه بالای قیمت، میتوان اقدام به باز کردن پوزیشن Short کرد. به همین ترتیب وقتی نقاط بالای نمودار قیمت بودند، با مشاهده اولین نقطهای که در جهت مخالف، یعنی پایین کندلهای قیمتی ایجاد میشود، یک سیگنال خرید صادر میشود. به این ترتیب میتوان از Parabolic SAR در خرید یا فروش داراییهای دیجیتال استفاده کرد.
جمعبندی
اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) یکی از اندیکاتورهای قابل استناد و مطرحی است که تحلیلگران از آن برای آنالیز بازار استفاده میکنند. به کمک این اندیکاتور میتوان جهت روند را تشخیص داد، نقاط بازگشتی را شناسایی کرد و با سیگنالهای ورود و خروج، معاملاتی در جهات مختلف انجام داد. بهتر است در کنار این اندیکاتور از سایر ابزارها مانند میانگین متحرک استفاده کنید تا سیگنال دریافتی تایید شود و با اطمینان بیشتری اقدامات لازم را انجام بدهید. آیا شما از اندیکاتور پارابولیک سار استفاده کردهاید؟ سیگنالهای دریافتی از این اندیکاتور تا چه میزان قابل استناد است؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.
- آپدیت 2 تیر (برداشت توکن) راهنمای شرکت در ایردراپ چین گیم (Chain Game) - 2 تیر, 1403
- ایردراپ Grass چیست؟ چطور توکن grass دریافت کنیم؟ - 21 اردیبهشت, 1403
- الگوهای نزولی کندل استیک کداماند؟ - 12 اردیبهشت, 1403