هاوینگ بیتکوین؛ تاثیر هاوینگ بر قیمت ارزها

هاوینگ بیتکوین چیست؟

هاوینگ بعدی بیت کوین در 22 آپریل 2024 که با 3 اردیبهشت 1403 مصادف است اتفاق می‌افتد

 
 

بحث بر سر قیمت بیت کوین در این برهه از زمان خیلی داغ است؛ عده‌ای با قطعیت از شکستن رکورد تاریخی آن صحبت می‌کنند و عده‌ای دیگر پیش‌بینی‌های خود را به بعد از هاوینگ بیتکوین موکول می‌کنند. همین امر نشان از اهمیت فوق‌العاده هاوینگ دارد و ممکن است سوالات متعددی در ذهنمان ایجاد کند. هدف ما از نوشتن این مطلب در آکادمی گرانمایه، آشنایی کاربران با تمام مسائلی است که حول محور این رویداد مهم می‌چرخد. پس با همین مقدمه، بهتر است اول توضیحی در مورد چیستی مفهوم Halving بدهیم؛ سپس به تاریخچه آن و زمان وقوع هاوینگ بعدی اشاره کنیم و در نهایت اثر این رویداد را روی برترین ارز دیجیتال و سایر آلت‌کوین‌ها بررسی کنیم. در پایان هم اگر سوالی در این خصوص برایتان باقی مانده بود، می‌توانید آن را در بخش نظرات بپرسید.

هاوینگ چیست؟

هاوینگ لغتی انگلیسی است که املای آن به شکل Halving (یا در برخی موارد Halvening) نوشته می‌شود و به معنای نصف شدن یا نیمه شدن چیزی است. دقت کنید که حرف L تلفظ نمی‌شود؛ اما ممکن است در فارسی به جای هاوینگ با لغات مشابهی همچون هالوینگ یا حتی هوینگ هم برخورد کنید.

حالا اینجا منظور از نصف شدن چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید برگردیم به مکانیزم بلاکچین بیت کوین. استخراج چیزی شبیه به یک مسابقه است که در آن هرکسی تجهیزات قدرت‌مندتری داشته باشد، می‌تواند برنده شود. به همین ترتیب ماینرهای شبکه پس از رقابت با یکدیگر و برنده شدن، می‌توانند بلاک جدیدی ایجاد کنند. اگر بخواهیم دقیق‌تر این فرایند را بررسی کنیم، باید بگوییم که ماینرها وظیفه دارند تراکنش‌ها را پردازش کنند و با این کار، بلاک جدید را به همراه تراکنش‌های داخل آن، به شبکه اضافه کنند. ماینرها در ازای این مشارکت در شبکه، پاداشی در قالب رمزارز BTC دریافت می‌کند. این پاداش از قبل تعیین می‌شود و به ازای هر بلاک، میزان مشخصی دارد.

تقریبا هر چهارسال یک‌بار، این پاداش نصف می‌شود و ماینرها پس از ایجاد هر بلاک، پاداش کمتری دریافت می‌کنند. طی این چهار سال (و تا پیش از وقوع هاوینگ بعدی)، پاداش استخراج ثابت خواهد ماند. این توضیحی ساده در مورد رویداد هاوینگ است. البته به جز نصف شدن پاداش هر بلاک، هاوینگ باعث می‌شود که نرخ تولید و ایجاد کوین‌های جدید کمتر شود و در نتیجه بیت کوین با سرعتی کمتر به حداکثر عرضه در گردش خود نزدیک خواهد شد؛ یعنی همان ۲۱ میلیون عدد. زمانی که ۲۱ میلیون واحد این رمزارز استخراج و ایجاد شود، دیگر هیچ بیت کوین جدیدی تولید نمی‌شود. هاوینگ سرعت رسیدن به این سقف و در واقع نرخ تورم را کم می‌کند.

پس اگر بخواهیم کوتاه و مستقیم توضیح دهیم که هاوینگ چیست، جمله‌ای شبیه به این کارمان را راه می‌اندازد: در جریان رویداد هاوینگ، پاداش هر بلاک بیت کوین نصف می‌شود و کوین‌های جدید، با نرخ کمتری تولید و به عرضه در گردش اضافه می‌شوند.

رویداد هاوینگ چه دلیل و فایده‌ای دارد؟

با خواندن توضیحاتی که در بالا اشاره کردیم، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این رویداد چرا باید اتفاق بیفتد و چرا در شبکه بیت کوین، به چنین چیزی نیاز داریم. این امری است که برای ماینرهایی که تازه می‌خواهند به شبکه بپیوندند، بسیار جای سوال دارد. ساتوشی ناکاموتو (خالق بیت کوین)، از همان ابتدا برنامه‌ای داشت که با پیاده‌سازی آن، نرخ تورم بیت کوین را کاهش دهد. هدف او این بود که پادشاه بلامنازع ارزهای دیجیتال را در بلندمدت و پس از استخراج تمامی واحدهای آن، به یک رمزارز ضدتورمی تبدیل کند. وقتی تعداد بیت‌کوین‌های در گردش کم شود، یعنی عرضه کاهش پیدا می‌کند. این کاهش عرضه هم‌زمان با افزایش تقاضا، منجر به افزایش قیمت بیت کوین می‌شود. همین مسئله دلیل قانع‌کننده‌ای است که نشان از اهمیت رویداد هاوینگ دارد.

با وجود این اتفاق، نرخ تولید BTCهای جدید کم می‌شود. به این نکته دقت کنید که تاکنون چیزی بیشتر از ۱۹ میلیون بیت کوین صادر و به عرضه در گردش اضافه شده است. با توجه به اینکه نخستین بلاک بیت کوین در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد، می‌توان دریافت که این ۱۹ میلیون تقریبا طی ۱۴ سال اتفاق افتاده است. هاوینگ باعث می‌شود که تولید و استخراج دو میلیون رمزارز باقی‌مانده، چیزی بیشتر از ۱۱۵ سال دیگر طول بکشد. البته تا آن موقع ما (احتمالا!) دیگر در این دنیا نیستیم و نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد؛ اما حدس و گمان‌ها این اجازه را به ما می‌دهند که آینده درخشانی را برای بیت کوین متصور شویم.

هاوینگ بعدی بیت کوین چه زمانی است؟

از آنجا که تاکنون سه مرتبه هاوینگ رخ داده است، اکنون منتظر چهارمین هاوینگ هستیم. این رویداد مطابق پیش‌بینی‌ها در اواسط آوریل سال ۲۰۲۴ اتفاق می‌افتد؛ یعنی اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳. این یعنی کمتر از سه ماه دیگر تا نصف شدن پاداش بیت کوین باقی مانده است. طی این رویداد، پاداش ماینرها از ۶.۲۵ بیت کوین به ۳.۱۲۵ کاهش پیدا می‌کند.

در مورد زمان وقوع هر هاوینگ، باید به این مسئله توجه کرد که این رویداد هر ۲۱۰ هزار بلاک یک‌بار اتفاق می‌افتد. حالا اگر زمان ایجاد هر بلاک را به صورت میانگین چیزی در حدود ۱۰ دقیقه در نظر بگیریم، زمان لازم برای ساخت این تعداد بلاک، می‌شود ۱,۴۵۸ روز یا چیزی حدود چهار سال. این را هم بدانید که چون زمان ایجاد بلاک‌ها بسته به عوامل مختلف ممکن است کمی متفاوت از ۱۰ دقیقه باشد، تخمین این زمان به‌طور دقیق امکان‌پذیر نیست و تنها می‌توان به تاریخ احتمالی آن اشاره کرد.

تاثیر هاوینگ بیت کوین بر قیمت آن به چه شکل است؟

تاثیر هاوینگ بر قیمت بیتکوین

اگر برای یافتن پاسخ این سوال، در اینترنت جستجو کنید، احتمالا این جواب را خواهید گرفت که هاوینگ باعث افزایش قیمت بیت کوین می‌شود. این جواب چندان دقیق نیست و با اندکی ابهام همراه است. ممکن است مخاطبان تازه‌وارد ارز دیجیتال چنین گمان کنند که بلافاصله پس از هاوینگ، شاهد افزایش قیمت بیت کوین خواهیم بود. با توجه به سابقه و تاریخچه بیت کوین، معمولا به فاصله چند ماه از وقوع هاوینگ، شاهد افزایش قیمت این رمزارز خواهیم بود و این رشد قیمتی در زمان کوتاهی اتفاق نمی‌افتد.

در سیکل‌های قبلی بیت کوین، معمولا چندین ماه (چیزی حدود یک تا یک سال و نیم) پس از وقوع هاوینگ شاهد ثبت یک قیمت تاریخی جدید و رکوردشکنی قیمت بیت کوین بوده‌ایم. با این‌همه در سال پیش‌رو، با توجه به هک‌ها و وقایع متعددی که رخ داد و هم‌چنین ورشکستگی‌های فراوانی که در ابتدای سال ۲۰۲۳ شاهد آن بودیم، در کنار وقایعی مانند تایید شدن ETFهای اسپات بیت کوین و البته سخت‌گیری‌های بیشتر قانون‌گذاران آمریکایی، ممکن است شاهد رویکردی متفاوت در روند قیمتی این ارز دیجیتال باشیم. گمانه‌زنی‌های زیادی خبر از این می‌دهند که قیمت بیت کوین پس از هاوینگ ۲۰۲۴ تا پایان سال به ۱۰۰ هزاردلار و بیشتر هم خواهد رسید. برخی دیگر نیز معتقدند این اتفاق به سال بعد موکول می‌شود. عده دیگری هم می‌گویند شرایط اقتصادی این دوره، با توجه به بحرانی که کرونا در اقتصاد جهان به وجود آورد، متفاوت است و ممکن است اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ دهد.

اشاره به یک موضوع دیگر نیز در اینجا می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر نگاهی به تاریخچه قیمت بیت کوین طی هاوینگ‌های مختلف آن بیندازیم، می‌بینیم که هرچه زمان گذشت و جلوتر آمدیم، نوسانات عجیب‌وغریب و رشد‌های چندده برابری کم‌رنگ‌تر شده است. مثلا اگر ۶ سال پیش بیت کوین می‌خریدید که یک سود ۳۰ برابری از آن نصیبتان شود، اکنون برای دستیابی به چنین تارگتی، باید زمان بسیار بیشتری را منتظر بمانید. در حقیقت طی هاوینگ اول، بیت کوین تقریبا نزدیک به ۸ هزار درصد رشد قیمت داشت؛ این رقم در هاوینگ دوم به حدود سه هزار درصد کاهش یافت و در آخرین هاوینگ رشد قیمت بیت کوین چیزی حدود ۶۵۰ درصد بود. البته این آمار و ارقام حدودی است؛ اما اگر چارت بیت کوین را نگاه کنید، به وضوح می‌توانید حرکت قیمتی این رمزارز را قبل و بعد از هر هاوینگ مشاهده و تحلیل کنید.

این کاهش نوسانات نسبت به دوره‌های قبلی، ناشی از پذیرش و در حقیقت بلوغ بازار رمزارزها می‌شود. به این معنا که به مرور زمان افراد بیشتری وارد این بازار می‌شوند و پس از گذشت چند سال، دیگر کمتر شاهد دستکاری‌ها و اتفاقات عجیب و غریب در این بازار خواهیم بود. در بولران قبلی هم چند نفر از تحلیل‌گران معتقد بودند بیت کوین ۱۰۰ هزار دلار را خواهد دید که این‌طور نشد و قیمت از نزدیکی‌های ۶۹ هزار دلار،  شروع به ریزش کرد. برای هاوینگ فعلی هم پیش‌بینی‌های عجیب و غریبی می‌شود؛ اما همان‌طور که اشاره کردیم، خیلی از تحلیل‌گران تارگت‌های معقول‌تری برای قیمت این رمزارز پس از هاوینگ بیان می‌کنند. باید صبر کرد و دید کدام‌یک از این پیش‌بینی‌ها به حقیقت می‌پیوندند.

اولین هاوینگ بیت کوین چه زمانی رخ داد؟

در ابتدا، هر بار که بلاک جدیدی به بلاکچین بیت کوین اضافه می‌شد، ۵۰ بیت کوین ایجاد می‌شد. وقتی هاوینگ اول رخ داد، پاداش هر بلاک از ۵۰ به ۲۵ عدد BTC کاهش پیدا کرد. نخستین بار این اتفاق در اواخر نوامبر سال ۲۰۱۲ رخ داد. در دور دوم این رویداد، پاداش استخراج بلاک جدید، از ۲۵ به ۱۲.۵ کاهش پیدا کرد. با توجه به بازه چهارساله هاوینگ، این اتفاق در روزهای اول ماه جولای سال ۲۰۱۶ رخ داد. هم‌چنین پس از وقوع هاوینگ سوم، این رقم از ۱۲.۵ به ۶.۲۵ کاهش پیدا کرد. این‌بار در نیمه نخست ماه می سال ۲۰۲۰ بود که شاهد نصف شدن پاداش بلاک بیت کوین بودیم.

در بالا درصد رشد قیمت را از زمان هاوینگ تا اوج قیمتی در هر دوره بررسی کردیم. حالا اینجا با جزئیات بیشتر می‌توانیم به سال ۲۰۱۲ اشاره کنیم؛ جایی که قیمت بیت کوین طی هاوینگ از محدوده نزدیک به ۱۲ دلار به بیش از ۱۲۰۰ دلار افزایش پیدا کرد. اتفاق مشابه دیگری هم پس از هاوینگ سال ۲۰۱۶ رخ داد؛ یعنی زمانی که قیمت بیت کوین طی این سیکل، از حوالی ۶۸۰ دلار به قیمتی در حدود ۱۹,۷۰۰ دلار در دسامبر سال ۲۰۱۷ رسید. در آخرین هاوینگ در می ۲۰۲۰ هم قیمت بیت کوین با شروع از حدود ۸,۵۰۰ دلار در زمان هاوینگ، به سقف تاریخی خود در نوامبر ۲۰۲۱ رسید و عدد ۶۹ هزار دلار را ثبت کرد.

با این تفاسیر، آخرین هاوینگ بیت کوین کی اتفاق خواهد افتاد؟ با یک حساب سرانگشتی و مطابق تخمین‌ها، می‌شود فهمید که آخرین هاوینگ جایی در نزدیکی‌های سال ۲۱۴۰ میلادی اتفاق می‌افتد؛ به این معنا که تا آن زمان، تمام ۲۱ میلیون واحد بیت کوین، استخراج و صادر شده است. در این تاریخ همچنین پاداش استخراج بلاک جدید نیز تقریبا برابر با صفر خواهد بود. آیا در این صورت، ماینرها همچنان انگیزه‌ای برای فعالیت روی بلاکچین بیت کوین دارند؟ پاسخ این سوال را در آخرین بخش از این مقاله خواهیم داد.

ارتباط سیستم عرضه و تقاضا و هاوینگ بیت کوین

برای اینکه بهتر به ارتباط هاوینگ با قیمت آن و مبحث تورم پی ببریم، باید به مفهوم عرضه و تقاضا نگاهی بیندازیم. در تمام بازارهای مالی شاهد این قانون هستیم. اگر یک ترازو را در نظر بگیریم که عرضه یک کفه آن را تشکیل می‌دهد، کفه دیگر تقاضا خواهد بود. رابطه میان این دو مفهوم، همیشه با هم در ارتباط است و می‌توان از آن‌ها نتایجی گرفت.

به عنوان مثال و برای درک بهتر، یک مثال کاملا ملموس را در این زمینه بیان می‌کنیم. فرض کنید عرضه یک خودرو کاهش پیدا کند؛ در این صورت، اگر تقاضا برای خرید خودرو افزایش پیدا کند (که در واقعیت معمولا چنین اتفاقی رخ می‌دهد) به‌خاطر کم بودن عرضه، قیمت خودرو بالا می‌رود. همین مسئله نشان می‌دهد که کاهش عرضه چطور می‌تواند در صورت افزایش تقاضا، با بالا رفتن قیمت مترادف باشد.

برگردیم به بازار ارزهای دیجیتال. در مورد بیت کوین نیز این مسئله برقرار است. زمانی که صدور کوین‌های جدید با سرعت کمتری رخ می‌دهد (و البته عرضه حداکثری نیز برای آن در نظر گرفته شده است)، قیمت بیت کوین افزایش پیدا می‌کند و تقاضا هم به احتمال فراوان زیاد خواهد شد. در حقیقت همین عرضه و کنترل آن است که منجر به ارزشمندی این ارز دیجیتال شده است و خوش‌بینی‌های زیادی را در مورد آن رقم زده است. پس می‌توان با آنچه تا اینجا گفتیم، به وضوح درک کرد که چرا ساتوشی ناکاموتو هاوینگ را در این سیستم پایه‌ریزی کرد.

تاثیر هاوینگ بیت کوین بر دیگر ارزهای دیجیتال

رویداد هاوینگ به طور کلی منجر به هایپ و رشد بازار ارزهای دیجیتال می‌شود. اگر این را همیشه مدنظر داشته باشیم که بیت کوین اولین، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ارز بازار است، مشخص می‌شود که اتفاقات این بلاکچین به طور کلی روی رمزارزهای دیگر نیز اثر می‌گذارد.

بررسی سابقه و تاریخچه بازار نشان می‌دهد که آلتکوین‌ها هم پس از هاوینگ معمولا با رشد قیمت مواجه شده‌اند و در موارد زیادی رشد قیمت برخی آلتکوین‌ها از بیت کوین هم بیشتر بوده است. این مسئله را می‌توان به این مورد مربوط دانست که هاوینگ با بولران یا همان بازار گاوی رابطه نزدیکی دارد. با نگاهی به چرخه‌های حرکتی بیت کوین، می‌بینیم که معمولا چند ماه پیش از وقوع هاوینگ بازار کمی جان می‌گیرد و قیمت رشد می‌کند. این مسئله را در همین چند وقت اخیر تجربه کردیم و شاهد رشد قیمت بیت کوین و آلتکوین‌های بسیاری بودیم. سپس چند ماه قبل از هاوینگ بازار کمی بی‌رمق می‌شود و معمولا پس از وقوع هاوینگ و طی یک سال پس از آن، شاهد ثبت سقف‌های قیمتی جدیدی هستیم. این ماهیت بازار گاوی است که مارکت کپ بازار در طول این برهه به طور کلی افزایش پیدا می‌کند و آلت‌کوین‌های دیگر در کنار بیت‌کوین، به رشد قیمت خود ادامه می‌دهند. البته این یک قانون نانوشته است و هر زمان امکان نقض آن وجود دارد.

اگر تمام ماینرها تصمیم به ترک شبکه بگیرند، چه اتفاقی می‌افتد؟

خودتان را بگذارید جای ماینرها. وقتی ۲۱ میلیون بیت کوین وارد عرضه در گردش شود و دیگر کوین جدیدی برای استخراج وجود نداشته باشد و هم‌زمان با آخرین هاوینگ، پاداش هر بلاک به سمت صفر میل کند، آیا دیگر انگیزه‌ای برای مشارکت در این شبکه خواهید داشت؟ پاسخ اولیه به این سوال منفی است؛ اما قبل از آنکه عجله کنیم، لازم است به یک نکته مهم در مورد پاداش ماینرها توجه کنیم. ماینرها به جز پاداشی که از ایجاد بلاک می‌گیرند، یک منبع درآمد دیگر هم روی بلاکچین بیت کوین دارند و آن کارمزد تراکنش‌های داخل هر بلاک است. این کارمزد از جانب ایجادکنندگان تراکنش پرداخت می‌شود و بخشی از آن نصیب ماینرهایی خواهد بود که بلاک مذکور را به شبکه اضافه کرده باشند.

حالا برگردیم به سوالمان. برخی از صاحب‌نظران در پاسخ به این سوال معتقدند که ماینرها شبکه را ترک نمی‌کنند؛ چرا که همچنان می‌توانند از این شبکه سود به دست بیاورند. شبکه بیت کوین تا آن زمان پابرجا خواهد بود و تراکنش‌هایی در آن انجام خواهد شد. کاربرها برای انجام این تراکنش‌ها باید هزینه بپردازند. این هزینه‌ها (یا در واقع همان کارمزدها) سهم ماینرها خواهد بود. این مسئله باعث می‌شود که استراخ‌کنندگان همچنان روی این شبکه فعالیت و مشارکت کنند. فعالیت ماینرها هم به نفع خودشان است و هم به نفع شبکه؛ چرا که با پردازش تراکنش‌ها و اطمینان از صحت و سلامت آن‌ها، به حفظ سلامت و اعتبار شبکه کمک می‌کنند. مسئله مهم اینجاست که بیت کوین تا همین‌جا هم ثابت کرده است که میان افراد جهان دارای اعتبار است و روز‌به‌روز به این اعتبار افزوده می‌شود؛ طوری که در جریان طوفان حوادث مختلفی که این سال‌ها اتفاق افتاده است، همچنان به حیات خود ادامه داده است.

این مسئله را هم نباید از خاطر برد که تا هاوینگ بعدی (و بعد از آن)، احتمالا قیمت بیت کوین از الان خیلی بیشتر خواهد بود و حتی نصف شدن پاداش نیز مانع از سود خوب ماینرها نخواهد شد. دلیل این مسئله آن است که با گذشت زمان و رشد ارزش BTC، کارمزدها نیز افزایش خواهد یافت و این مسئله مشوقی برای ادامه فعالیت ماینرها خواهد بود.

در سمت دیگر اگر به نوآوری‌های بیت کوین هم نگاه کنیم، شاید بتوان سرنخی از منافع ماینرها در آن دید. همین پروتکل اوردینالز بیت کوین را با استاندارد ساخت توکن BRC20 روی این شبکه در نظر بگیرید. در بحبوحه تب‌وتاب این توکن‌ها، کاربران مبالغ بالایی به عنوان کارمزد برای مینت توکن‌های BRC20 پرداختند؛ طوری که مبالغ هنگفتی از جانب کاربران در قالب کارمزد پرداخت شد و بیت کوین از این حیث، رکوردهای جالبی از خود به جای گذاشت. این مسئله باعث شد عده‌ای وجود چنین ابداعاتی را، به نفع ماینرها و ادامه حیات بیت کوین بدانند. البته در اینجا قصد نداریم به این مسئله بپردازیم که طرفداران پروپاقرص بیت کوین، معتقدند که این شبکه نباید از اهداف و آرمان‌های خالق خود یعنی ساتوشی دور شود و تنها باید به عنوان یک سیستم پرداخت و راهکاری برای ذخیره ارزش به کار خود ادامه دهد. به هر طریق زمان مهم‌ترین فاکتوری است که می‌تواند وضعیت بیت کوین را تا سال ۲۱۴۰ تعیین کند. تا آن زمان ممکن است اتفاقات عجیب و بی‌شماری رخ دهد که نمی‌شود آنها را پیش‌بینی کرد. پس ما پاسخ این سوال را تنها با همین گمانه‌زنی‌ها به پایان می‌بریم. اگر قصد خرید ماینر خوب را دارید می‌توانید مقاله مقایسه بهترین ماینر های موجود در بازار را مطالعه کنید.

جمع‌بندی

اگر نگاهی به اخبار بیت کوین بیندازیم، یک کلیدواژه در بیشتر آنها به چشم می‌خورد و آن هم هاوینگ بیت کوین است. هاوینگ رویدادی است که طی آن پاداش استخراج هر بلاک در شبکه بیت کوین به نصف کاهش می‌یابد. در جریان این اتفاق، نرخ تولید کوین‌های جدید و اضافه شدن آن‌ها به عرضه در گردش نیز کاهش پیدا می‌کند. این مسئله از بیت کوین یک رمزارز ضدتورمی می‌سازد که با گذشت زمان و با توجه به عرضه محدود، در بلندمدت ارزشمند می‌شود و قیمت آن افزایش پیدا می‌کند. به این ترتیب مطابق قانون عرضه و تقاضا، بیت کوین با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، می‌تواند در آینده هولدرهای خود را ثروتمند کند. نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا به نظرتان هاوینگ ۲۰۲۴ می‌تواند موجب ثبت یک سقف قیمتی جدید برای بیت کوین در کوتاه‌مدت شود؟ یا باید تا سال ۲۰۲۵ صبر کنیم تا شاهد چنین اتفاقی باشیم؟ اگر ماینر بیت کوین هستید، آیا با کاهش پاداش همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهید؟ پاسخ خود را برای ما بنویسید.

انسیه آرزومندی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
reza
reza
4 ماه قبل

افزایش قیمت الان بیت کوین بخاطر اینه که چند ماه دیگه هاوینگ هست؟

امیر رضوانی
مدیر
4 ماه قبل
پاسخ به  reza

درود، طبق سایکل های گذشته اگر بخوایم شرایط بازار رو در نظر بگریم، یکی از دلایل رشد قیمتی بیت کوین هاوینگ خواهد بود، که البته در این سایکل اخبار مربوط به تایید شدن ETF بیتکوین نیز در رشد قیمتی بیت کوین اثرگذار بوده…