دامیننس تتر چیست؟ تاثیر دامیننس تتر بر قیمت ارزها

اگر از افراد فعال در بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال باشید، قطعا با استیبل کوین تتر (USDT) آشنایی دارید. این رمزارز به دلیل خصوصیات و ویژگی‌های خاص خود در لیست تمامی صرافی‌ها مشاهده می‌شود. در بسیاری از صرافی‌ها امکان واریز و برداشت دلاری فراهم نشده و تنها از تتر برای خرید و فروش ارزها استفاده می‌کنند. و اما دامیننس تتر چیست؟ این شاخص چه تاثیری در تحلیل و بررسی شرایط بازار دارد؟ آیا با بررسی دامیننس تتر می‌توان آینده بازار را پیش‌بینی کرد؟!!

دامیننس تتر در واقع سهم تتر از کل بازار ارز دیجیتال را به نمایش می گذارد و از مهم‌ترین و اساسی‌ترین شاخص‌ها در تحلیل معامله‌گران به شمار می‌رود. در ادامه توضیحاتی در این خصوص ارائه می‌دهیم.

دامیننس چیست؟

کلمه دامیننس در لغت به معنای سلطه شناخته می‌شود. این کلمه در دنیای ارز دیجیتال می‌تواند نشان‌دهنده میزان تسلط یک رمز ارز در بازار باشد. در واقع USDT Dominance نمایانگر سهم استیبل کوین تتر از کل بازار ارز دیجیتال است که به صورت درصد قابل مشاهده است. جالب است بدانید که دامیننس تتر به طور مداوم در حال تغییر است.

بسیاری از افراد فعال در بازارهای مالی برای تحلیل وضعیت بازار از شاخص دامیننس استفاده می‌کنند. کاهش دامیننس تتر می‌تواند از مهم‌ترین نشانه‌های بازار صعودی به حساب بیاید. در صورت افزایش این شاخص، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در صرافی‌ها مشغول تبدیل ارزهای دیجیتال خود به استیبل کوین‌ها می‌شوند؛ زیرا امکان ریزش قیمت‌ها وجود دارد.

برای محاسبه دامیننس باید ارزش بازار تتر با نماد (USDT) را بر ارزش کل بازار ارز دیجیتال تقسیم کنید. ارزش بازار هر رمزارز یا همان مارکت کپ (Market Cap) نیز حاصل ضرب قیمت لحظه‌ای ارز دیجیتال در واحدهای در گردش است. قیمت لحظه‌ای تتر به عنوان استیبل کوین حدود 1 دلار است و ارزش آن معادل با تعداد واحدهای در گردش است.

دامیننس تتر چه چیزی را نشان می دهد؟

دامیننس تتر نشان‌دهنده ورود و خروج نقدینگی در بازار ارز دیجیتال است. بهترین حالت بررسی این شاخص به صورت روزانه یا در بازه حداقل یک هفته‌ای است. دامیننس تتر می‌تواند روند صعودی و روند نزولی در بازار را نشان دهد. در ادامه توضیحات مختصری در مورد این دو روند ارائه خواهیم داد.

  • سیر صعودی: با افزایش دامیننس تتر، احتمال ریزش در بازارهای مالی وجود دارد؛ زیرا در این شرایط معامله‌گران رمزارزهای خود را نقد کرده و از سود خود نگهداری می‌کنند.
  • سیر نزولی: با کاهش دامیننس تتر، احتمال افزایش قیمت‌ها در بازارهای مالی وجود دارد؛ زیرا در این شرایط معامله‌گران استیبل کوین‌های خود را به رمزارزهای مختلف تبدیل می‌کنند یا تمایل به خروج سرمایه خود از بازار ارز دیجیتال را دارند.

نکته: دامیننس تتر در واقع از مهم‌ترین شاخص‌های بازار به منظور تقویت تحلیل‌ها به شمار می‌رود.

البته دامیننس USDT بنابر دلایل مختلفی برای تریدرها حائز اهمیت است که در ادامه به آن‌ها اشاره‌ای مختصر خواهیم داشت.

آیا نمودار دامیننس تتر با تحلیل تکنیکال قابل تحلیل است؟

امکان تحلیل نمودارهای دامیننس تتر مشابه با همه ارزهای دیجیتال وجود دارد. نمودار دامیننس تتر در تایم فریم روزانه را در نظر بگیرید. اگر این نمودار تتر روند صعودی را نشان می‌دهد، احتمال ریزش و سیر نزولی بازار ارز دیجیتال وجود دارد. در واقع تحلیل دامیننس تتر به ویژه در زمان نوسانات قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال می‌تواند تصمیم‌گیری برای تریدرها و سرمایه‌گذاران را راحت‌تر کند.

در حالت کلی سلطه یا دامیننس تتر با قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال رابطه عکس دارد. همانطور که اشاره شد، با کاهش دامیننس تتر شاهد رشد قیمت ارزهای دیجیتال و با افزایش دامیننس تتر شاهد کاهش و افت ارزش ارزهای دیجیتال هستیم. این مسئله اغلب می‌تواند به دلیل رفتار تریدرها و معامله‌گران رخ دهد.

استیبل کوین تتر به دلیل ثبات در ارزش خود نقشی مشابه با پول نقد را در بازار ارزهای دیجیتال را دارد. به همین دلیل اغلب تریدرها و معامله‌گران از تتر به منظور جلوگیری از ضررهای احتمالی و کسب سود استفاده می‌کنند. به این صورت که پس از شروع سیر صعودی در بازار، معامله‌گران و تریدرها تترهای خود را فروخته و آن‌ها را تبدیل به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال می‌کنند.

این کار می‌تواند سود بسیار خوبی را برای این افراد به همراه داشته باشد، ولی می‌تواند سلطه تتر را تحت تاثیر قرار داده و سبب کاهش آن شود. حال اگر بازار سیر نزولی پیدا کند، افراد برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر اقدام به فروش آلت کوین‌ها و تبدیل آن‌ها به تتر می‌کنند. همین مسئله سبب افزایش دامیننس تتر می‌شود.

تحلیل دامیننس تتر به وسیله الگوهای کندل استیک

استفاده از الگوهای کندل استیک می‌تواند از بهترین و موثرترین روش‌ها به منظور تحلیل نمودار قیمت ارزهای دیجیتال باشد. به این صورت که معامله‌گران و تریدرها با یافتن الگوهای معروف کندل (ستاره دنباله دار، چکش، هارامی و…) می‌توانند قیمت ارزهای دیجیتال را پیش‌بینی کنند.

اگر به صورت هم‌زمان نمودار دامیننس تتر و سایر ارزها را بررسی و زیر نظر بگیرید، می‌توانید شکل‌گیری الگوهای قیمتی، به طور معکوس در شاخص تسلط USDT را مشاهده کنید. در واقع با این کار می‌توانید از شناسایی الگوی خود اطمینان حاصل کنید.

نکات مهم در حین بررسی نمودار USDT!


تحلیلگران با استفاده از دامیننس تتر، زمان فروش رمزارزهای افراد فعال را به راحتی و بر اساس افزایش این شاخص بررسی می‌کنند. در این زمان به دلیل تقاضای کم، ارزش دارایی‌هایی مثل بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کاهش می‌یابد. دامیننش تتر در روند فروش USDT‌ها توسط مردم و تبدیل آن‌ها به پول یا سایر ارزهای دیجیتال کاهش می‌یابد.

در این شرایط تقاضای مردم برای تبدیل تترهای خود به سایر ارزهای دیگر بالا می‌رود. در نتیجه قیمت سایر رمزارزها روند صعودی خود را در پیش می‌گیرند.

پیش بینی قیمت ارز ها با تحلیل نمودار دامیننس تتر

معمولا با افزایش USDT.D، قیمت سایر ارزهای دیجیتال کاهش می‌یابد و زمانی که شاخص تسلط تتر رشد می‌کند، سیر قیمت سایر رمزارزها نزولی می‌شود. در واقع نوسانات دامیننس تتر با حرکات کل بازار کریپتو به نوعی همبستگی معکوس دارند. تریدرها و معامله‌گران می‌توانند برای کسب اطمینان از تشخیص صحیح سیر حرکتی رمزارزها، به ویژه بیت کوین، این مورد را مورد بررسی قرار دهند.

نکته: به خاطر داشته باشید که این نوسانات به صورت هم زمان رخ می‌دهند و نمی‌توانند در پیش‌بینی قیمت‌های آینده موثر و مفید واقع شوند. پس از آن می‌توانید برای کسب اطمینان از تشخیص صحیح روند و ترکیب استراتژی‌های معاملاتی استفاده کنید.

تاثیر دامیننس تتر بر قیمت بیت کوین

ارتباط دامیننس تتر با قیمت بیت کوین یکی از مهم‌ترین مواردی است که حتما باید به آن توجه داشته باشید. دامیننس تتر و قیمت بیت کوین در واقع با یکدیگر رابطه معکوس دارند. به این صورت که با افزایش دامیننس تتر، قیمت بین کوین روند نزولی به خود گرفته و با کاهش دامیننس تتر، قیمت بیت کوین روند افزایشی پیدا می‌کند.

در حقیقیت رابطه معکوس بین این دو شاخص به دلیل وابستگی ارزش استیبل کوین تتر به دلار آمریکا است. اغلب تریدرها و معامله‌گران زمانی که نگران وضعیت بازار و ارزش رمزارزهای خود می‌شوند، سرمایه خود را به تتر تبدیل می‌کنند. همین مسئله سبب افزایش ارزش بازار تتر و کاهش ارزش سایر ارزهای دیجیتال می‌شوند.

در شرایطی که تریدرها و معامله‌گران سرمایه خود را از تتر تبدیل به پول یا سایر توکن‌ها می‌کنند، ارزش کل بازار و همچنین بیت کوین به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. البته توجه داشته باشید که این رابطه همیشگی و قطعی نیست. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته شده، گاهی دامیننس تتر همزمان با قیمت بیت کوین کاهش و یا افزایش یافته است.

معمولا این مسئله نتیجه اخبار مثبت در زمینه بیت کوین و افزایش علاقه سرمایه‌گذاران به بازار ارزهای دیجیتال است.

سیگنال های دامیننس تتر و دامیننس بیت کوین!

با افزایش تنوع ارزهای دیجیتال، دامیننس بیت کوین بیش از 50 درصد سقوط کرد. با این وجود از نظر ارزش، بیت کوین هنوز هم بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در دنیا به حساب می‌آید که بخش بزرگی از معاملات در بازار را به خود اختصاص داده است.

در آلت سیزن‌ها به دلیل افزایش تسلط آلت کوین‌ها (تمامی رمزارزها به جز بیت کوین) بر بازار ارز دیجیتال، سیر دامیننس بیت کوین نزولی می‌شود. به همین علت امکان دریافت یک سیگنال از دامیننس تتر و سیگنال مخالف از دامیننس بیت کوین وجود دارد. در نتیجه بهترین راه حل، تحلیل پیشرفته دامیننس تتر است.

ابزارهای کاربردی موثر در تحلیل دامیننس تتر!

گاهی اوقات روند صعودی دامیننس تتر می‌تواند همراه با یک خبر بنیادین مثل: افزایش نرخ بهره فدرال رزرو است. سیر صعودی این شاخص می تواند مهر تاییدی بر تحلیل ما باشد. در صورت عدم وجود اخبار فاندامنتال در بازار، تغییرات دامیننس تتر باید به صورت دقیق‌تری مورد بررسی قرار بگیرد. برای درک بهتر در ادامه مثال ساده‌ای را به شما ارائه می‌دهیم.

در نمودارهای جریان خرید می‌توانید میزان پول‌های فیاتی تزریق شده به بازار ارز دیجیتال را مشاهده کنید. در این نمودارها می‌توانید نوع استیبل کوین خریداری شده و استفاده از آن در خرید سایر ارزها را بررسی کنید. از دیگر فاکتورهای موثر در تحلیل دامیننس تتر می‌توان به دامیننس بیت کوین و قیمت بیت کوین اشاره داشت.

آیا دامیننس تتر قابل معامله است؟

دامیننس تتر یا همان نمودار USDT.D در واقع یک شاخص بسیار ارزشمند، مهم و کاربردی است که اغلب تریدرها و معامله‌گران از آن برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند. در واقع آنالیز این شاخص در کنار بررسی سایر معیارها و فاکتورهای مهم می‌تواند به درک بهتر وضعیت بازار و پیش‌بینی آینده آن کمک چشمگیری کند.

زمانی که دامیننس تتر بر خلاف جهت بازار ارزهای دیجیتال حرکت کند، در حقیقت سیگنال‌های مختلفی می‌دهد. به عنوان مثال: افزایش USDT.D اغلب نشان‌دهنده روند نزولی بازار کریپتو و سقوط ارزهای دیجیتال است؛ چرا که اغلب تریدرها و سرمایه‌گذاران برای حفظ سرمایه خود استراتژی‌های مختلفی را در پیش می‌گیرند.

حال اگر نمودار USDT.D یا همان دامیننس تتر کاهش یابد، خبر از سیر صعودی بازار کریپتو و ارزهای دیجیتال می‌دهد؛ چرا که سرمایه‌گذاران نسبت به امنیت و ارزش آن‌ها مطمئن‌تر هستند. لذا دامیننس تتر تنها به عنوان یک شاخص کلیدی برای گرفتن تصمیمات بهتر در معاملات و درک شرایط و وضعیت بازار است و قابل معامله نیست!

آشنایی با عوامل موثر بر دامیننس تتر

بر اساس ماهیت و فرمول محاسبه دامیننس تتر، 2 عامل به صورت مستقیم می‌تواند مقدار USDT.D را تحت تاثیر خود قرار دهند. این 2 عامل به شرح زیر است:

  • ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال
  • ارزش بازار تتر

نکته: دقت داشته باشید که علاوه‌بر این دو عامل، عوامل و فاکتورهای مختلف دیگری نیز می‌توانند بر روی دامیننس تتر تاثیر بگذارند که با بررسی و تحلیل صحیح می‌توانید به درک درستی از آن‌ها برسید.

نمودار دامیننس تتر را از کجا مشاهده کنیم؟


بسیاری از افراد فعال در بازارهای مالی به اشتباه فقط دامیننس بیت کوین را برای بررسی وضعیت بازار مورد بررسی قرار می‌دهند. دقت داشته باشید که اگر ارزش بیت کوین کاهش یابد و سایر ارزهای دیجیتال با نرخ مشابهی وارد سیر نزولی شوند، معمولا در این حالت دامیننس بیت کوین تغییری نمی‌کند.

لذا برای کسب درک کاملی از شرایط بازار ارز دیجیتال، باید به صورت همزمان دامیننس تتر، بیت کوین و سایر آلت کوین‌ها را مورد بررسی قرار دهید. این تحلیل‌ها جزء تحلیل پیشرفته یا تلفیقی دامیننس تتر به حساب می‌آیند. برای محاسبه تسلط تتر باید تعداد توکن‌های USDT در گردش را بر ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال تقسیم کنید.

تحلیل بهتر و صحیح‌تر نسبت به وضعیت بازار، مهم‌ترین و اساسی‌ترین کاربرد نمودار سلطه تتر به شمار می‌رود. برای مشاهده نمودار دامیننس تتر می‌توانید از وب سایت‌های معتبر و مشهور استفاده کنید. با جستجوی عبارت USDT.D در بخش نمودار وب سایت مورد نظر می‌توانید نمودار دامیننس تتر را به راحتی پیدا کنید.

نکته: بر اساس توصیه کارشناسان، دامیننس تتر تنها یکی از شاخص‌های تحلیل تکنیکال است. به همین دلیل در کنار بررسی این شاخص، باید به تحلیل سایر شاخص‌های مهم و اساسی نیز بپردازید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها