جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوشال تریدینگ چیست؟ معرفی بهترین پلتفرم سوشال ترید

دانش تکنیکال و قدرت تحلیل قطعا لازمه فعالیت در بازارهای مالی است. بازار ارزهای دیجیتال از مهم‌ترین و محبوب‌ترین بازارهای مالی به شمار می‌رود که همه افراد با توجه به شرایط و میزان سرمایه خود می‌توانند در آن فعالیت داشته باشند. پس از توسعه این بازار مالی، پلتفرم‌های گوناگونی به منظور ارائه خدمات و قابلیت‌های کاربردی برای تسهیل معاملات ارائه شدند. و اما سوشال تریدینگ چیست؟ آیا این روش می‌تواند برای افراد تازه‌کار و بی‌تجربه مناسب باشد؟

در ادامه به منظور باسخ به این سوالات، توضیحاتی در خصوص سوشال ترید یا معاملات اجتماعی ارائه خواهیم داد.

سوشال ترید چیست؟

سوشال تریدینگ (Social Trading) یا ترید اجتماعی به معاملات جمعی در بازارهای مالی نسبت داده می‌شود. در این روش تمامی تریدرها و معامله‌گران می‌توانند مشابه با سایر شبکه‌های اجتماعی، تجربیات و نتایج معاملات خود را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند. حتی بسیاری از افراد کم‌تجربه و تازه‌کار با استفاده از تجربیات و استراتژی افراد موفق می‌توانند پیشرفت چشمگیری داشته باشند.

پلتفرم‌های مختلفی برای سوشال ترید ارائه شده که برقراری با تریدرها و معامله‌گران دیگر را برای شما راحت‌تر می‌کند. شما با عضویت و ورود به این پلتفرم‌ها و دنبال کردن افراد فعال و موفق می‌توانید سیگنال‌های خوبی دریافت کرده و سودهای خوبی به دست آورید.

مزایای سوشال ترید چیست؟

سوشال تریدینگ مانند هر روش معاملاتی دیگر دارای ویژگی‌ها و مزایای خاص خود است. در ادامه به مزایای این روش اشاره خواهیم داشت.

  • بدون شک ترید یکی از انواع معاملات استرس‌زا و ریسکی به شمار می‌رود. افرادی که به تازگی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده‌اند می‌توانند با استفاده از پلتفرم‌های سوشال ترید از تجربیات دیگران استفاده کنند. در نتیجه تریدر تازه کار می‌تواند با آرامش بیشتری به فعالیت خود بپردازد و تا حد ممکن از رفتارهای هیجانی و نادرست جلوگیری کند.
  • افراد با استفاده از پلتفرم‌های سوشال تریدینگ می‌توانند استراتژی ترید خود را اصلاح کرده و در کنار آن سودهای خود کسب کنید.
  • از دیگر مزایای جذاب سوشال تریدینگ می‌توان به رتبه‌بندی افراد در این پلتفرم‌ها اشاره داشت. در نتیجه افراد تازه‌کار و بی‌تجربه قادر به ارائه اطلاعات و خدمات به دیگران را ندارند. با رتبه‌بندی تریدرها و به نوعی دستچین شدن آن‌ها ریسک‌های از بین رفتن سرمایه کاربران تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.
  • انتقال تجربه و افزایش دانش جمعی بهترین‌های بازار به سایر افراد فعال از مزایای اساسی سوشال تریدینگ است. هر چقدر افراد فعال در بازارهای مالی با دانش و آگاهی بیشتری فعالیت کنند، رفتارهای هیجانی کم‌تری از خود نشان می‌دهند. قطعا این مسئله می‌تواند به نفع کل بازار باشد.

نکته: معاملات در پلتفرم‌های سوشال تریدینگ به صورت کاملا شفاف ارائه می‌شود. یعنی افراد قادر به پنهان کردن معاملات ناموفق و زیان ده خود را ندارند. در نتیجه هیچ فردی نمی‌تواند در زمینه سودهای دریافتی خود بزرگنمایی کند.

معایب سوشال ترید چیست؟

سوشال ترید در کنار مزایا و ویژگی‌های مثبت خود، دارای معایبی نیز هست که باید پیش از ورود به آن اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورید. لذا در ادامه این معایب را شرح می‌دهیم.

  • از دیگر معایب سوشال تریدینگ می‌توان به احساس امنیت و اعتماد کاذب اشاره داشت. ترید می‌تواند از پیچیده‌ترین و ریسکی‌ترین فعالیت‌ها در بازارهای مالی محسوب شود. لذا در زمان ترید، تنها صرف اعتماد به تجربه یک تریدر، ریسک‌های موجود در بازار را فراموش نکنید.
  • امکان مشاهده تمام جنبه‌های معاملات در پلتفرم‌های سوشال تریدینگ وجود ندارد. به عنوان مثال: شما نمی‌توانید میزان سرمایه یک تریدر در یک معامله را متوجه شوید. در نتیجه میزان ریسک واقعی وی قابل فهمیدن و درک نخواهد بود. همین مسئله می‌تواند سرمایه شما را در معرض خطر قرار دهد.
  • رفتارهای هیجانی و احساسی در بازارهای مالی می‌تواند سرمایه شما را به خطر بیاندازد. به یاد داشته باشید که هر فردی با توجه به استراتژی و میزان ریسک‌پذیری و ریسک‌گریزی خود ترید می‌کند. به همین دلیل گاهی معاملات سایر افراد مناسب شما نخواهد بود.
  • پامپ و دامپ از مهم‌ترین مشکلات و معایب سوشال تریدینگ به شمار می‌رود. به این صورت که برخی از سرمایه‌داران با انتشار اطلاعات نادرست و اغراق‌آمیز برای افزایش مصنوعی قیمت سهام از ارزش اصلی، برای کسب سود، سایر تریدرها را گمراه می‌کنند.

نکته: تالارهای سوشال تریدینگ می‌تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار تریدرها قرار دهد، ولی پیش از تصمیم‌گیری انجام تحقیقات مستقل به منظور جلوگیری از ریسک‌های احتمالی اهمیت زیادی دارد.

انواع روش های سوشال ترید

سوشال ترید یا معاملات اجتماعی به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که هر فردی مطابق با شرایط و استراتژی خود می‌تواند از آن‌ها استفاده کند. به عنوان مثال: اگر از تریدر مورد نظر خود اطمینان کافی ندارید، قطعا نباید تمامی معاملات وی را کپی و ریسک کنید. افرادی با ریسک‌پذیری پایین می‌توانند فعالیت خود را با سرمایه و پول کم در سوشال تریدینگ آغاز کنند.

در ادامه توضیحاتی در خصوص انواع روش‌های سوشال ترید ارائه خواهیم داد.

امکان برقراری ارتباط با تریدرها و سرمایه گذاران در سوشال تریدینگ (شبکه اجتماعی سرمایه گذاری)

در پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری اجتماعی کاربران به راحتی و در کمترین زمان ممکن قادر به برقراری ارتباط با سایر سرمایه‌گذاران فعال در زمینه ارزهای دیجیتال هستند. به این صورت می‌توانند در مورد استراتژی‌های مختلف بحث کرده و نکات مختلفی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در این بین برخی از افراد در پروژه‌های مختلفی همکاری کرده و به منظور تصمیم گیری بهتر با یکدیگر مشورت می‌کنند.

ارائه و دریافت سیگان و مشاوره در سوشال تریدینگ!

شرکت‌ها و تریدرهای باتجربه حرفه‌ای می‌توانند در پلتفرم‌های سوشال تریدینگ مشاوره و سیگنال ارائه دهند. این خدمات قطعا می‌تواند برای کسب سود از بازارهای مالی به افراد بی‌تجربه و تازه‌کار موثر و مفید واقع شوند. افراد حرفه‌ای اغلب با بررسی و ردیابی حرکات و نوسان‌های بازار می‌توانند توصیه‌هایی را بر اساس پارامترها و فاکتورهایی خاص ارائه کنند.

نکته: استفاده از سیگنال و استراتژی افراد از روش‌های غیر اتوماتیک در سوشال تریدینگ به شمار می‌رود.

معاملات و تریدهای آینه ای و روش کپی تریدینگ (کپی معاملات به صورت خودکار)!

ترید یا تجارت آینه‌ای (Mirror Trading) و کپی تریدینگ (Copy Trading) از روش‌های محبوب و جذاب در سوشال تریدینگ به شمار می‌روند که هر یک دارای مزایا و خصوصیات خاص خود هستند. امروزه این دو روش معاملاتی در بین سرمایه‌گذاران و تریدرها بسیار محبوب و رایج است. در ادامه به صورت مفصل‌تر در مورد ترید آینه‌ای و کپی تریدینگ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

نکته: به دلیل ریسک‌های احتمالی، همیشه با میزان پولی وارد بازارهای مالی شوید که از دست دادن آن سبب مختل شدن زندگی شما نشود.

کپی ترید

سرمایه‌گذاران با استفاده از روش کپی تریدینگ (Copy Trading) علاوه‌بر دنبال کردن سایر تریدرها، معاملات آن‌ها را به صورت اتوماتیک کپی و تقلید کنند. در پلتفرم‌های کپی ترید می‌توانید رتبه‌بندی تریدرها را بر اساس میزان دارای، تخصص و سابقه حضور در بازار مشاهده نمایید. به این صورت تریدرهای تازه کار و بی‌تجربه می‌توانند به راحتی تریدر مطمئنی را به منظور کپی از معاملات و کسب سود پیدا کنند.

هیچ وقت برای آغاز کپی تریدینگ و انتخاب تریدر با عجله رفتار نکنید. بازارهای مالی همیشه پتانسیل کسب سود در موقعیت‌های مختلف را دارند. به همین دلیل پس از انتخاب یک تریدر، مدتی معاملات وی را پیگیری و زیر نظر بگیرید. اگر تریدر مورد نظر این مراحل را با موفقیت بگذراند، می‌تواند گزینه مناسبی برای کپی ترید باشد.

ترید آینه ای (Mirror Trading)

همانطور که اشاره شد، ترید آینه‌ای از روش‌های جذاب سوشال ترید است. البته این روش تا حد قابل توجهی شبیه به کپی تریدینگ است. با این تفاوت که افراد به جای انتخاب روش معاملات تریدر مورد نظر برای تقلید، استراتژی خاصی را انتخاب می‌کنند. کاربران در ترید آینه‌ای ابتدا باید میزان سود مورد نظر و سپس میزان ریسک و حد ضرر خود را انتخاب و مشخص کند.

در نهایت با فرا رسیدن زمان خرید و فروش بر اساس استراتژی معین شده، معاملات اجرا می‌شوند. تریدرهای حرفه‌ای و باتجربه در فارکس (به دلیل سرعت بالای انجام معاملات و سرمایه در گردش زیاد) اغلب از روش معاملات آینه‌ای استفاده می‌کنند.

پلتفرم های سوشال ترید چطور کار می کنند؟

در پلتفرم‌های سوشال تریدینگ تمام افراد کم تجربه و مبتدی تا سرمایه‌گذاران و تریدرهای باتجربه و بسیار حرفه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند. به این صورت کاربران به راحتی می‌توانند ایده‌ها و استراتژی‌های معاملاتی خود را به اشتراک گذاشته و با دید بهتری تصمیمات خود را اجرایی کنند.

افراد کم تجربه با جستجو سرمایه‌گذاران و تریدرهای دیگر می‌توانند عملکرد تاریخی و فعالیت‌های معاملاتی آن‌ها را بررسی کنند. پس از آن می‌توانند با اطمینان بیشتری در زمینه کپی معاملات فرد مورد نظر در پرتفوی خود تصمیم‌گیری کنند. در حالت کلی، هدف از ورود به پلتفرم‌های سوشال ترید، یافتن معامله‌گرانی مطابق با نیازها و شرایط شما و تکرار فعالیت‌های آن تنها با یک کلیک است.

در این پلتفرم‌ها امکان استفاده اطلاعات مختلف و کپی بخشی و یا تمام از آن بر اساس نیاز خود وجود دارد. معامله‌گران با استفاده از سوشال تریدینگ می‌توانند در کمترین زمان ممکن به بازارهی مالی دسترسی پیدا کرده و استراتژی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

در این بین، برخی از معامله‌گران نیز تنها به منظور تحلیل و کنترل معاملات خود و دریافت سیگنال‌های مختلف و بررسی عملکرد و رفتار سایر تریدرها به این پلتفرم‌ها وارد می‌شوند.

بهترین پلتفرم های سوشال ترید کدام اند؟

با گسترش فعالیت افراد در بازارهای مالی و افزایش محبوبیت سوشال تریدینگ، پلتفرم‌های زیادی در سراسر دنیا به منظور ارائه خدمات سوشال ترید به کاربران بازارهای فارکس، کریپتوکارنسی و بورس فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. لذا در ادامه به معرفی بهترین، محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین پلتفرم‌های سوشال ترید می‌پردازیم.

Tradency (تریدنسی)

یکی از پلتفرم‌های تخصصی سوشال تریدینگ برای تریدرها و معامله‌گران حرفه‌ای، Tradency نام دارد. دقت داشته باشید که رابط کاربری این پلتفرم کمی پیچیده است. به همین دلیل استفاده از آن برای افراد کم تجربه و مبتدی مناسب و کاربردی نخواهد بود. البته اگر به عنوان یک فرد تازه‌کار تمایل به افزایش اطلاعات و دانش خود دارید، می‌توانید از Tradency در کنار سایر پلتفرم‌ها استفاده کنید.

از مهم‌ترین قابلیت‌های پلتفرم Tradency وجود سیستم Mirror Trader است. کاربران با استفاده از این قابلیت قادر به اشتراک‌گذاری معاملات خود به صورت باز یا بسته هستند. همچنین در این پلتفرم امکان کپی از معامله افراد باتجربه و حرفه‌ای به صورت خودکار فراهم شده است.

MyFxBook (مای اف ایکس بوک)

پلتفرم MyFxBook به دلیل ویژگی‌های خاص خود در لیست بهترین پلتفرم‌های سوشال تریدینگ قرار می‌‌گیرد. از ویژگی‌ها و قابلیت‌های موجود در این پلتفرم می‌توان به ارائه یک داشبورد (شامل: اخبار، اتاق‌های گفتگو، آمارهای اقتصادی و…) به کاربران، ارائه نمودارها و شاخص‌های بازار به صورت لحظه‌ای، AutoTrade به منظور کپی خودکار از روی معاملات سایر سرمایه‌گذاران و تریدرها اشاره داشت.

Darwinex (داروین اکس)

پلتفرم Drawinex در سال 2014 فعالیت خود را آغاز کرد و به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های کاربردی خود به سرعت در بین معامله‌گران و کاربران محبوب شد. امکان مشاهده و بررسی ریسک‌ها، برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی میان کاربران، ایده گرفتن افراد مبتدی از استراتژی تریدرهای حرفه‌ای و اجرای آن تنها بخشی از ویژگی‌های این پلتفرم به شمار می‌روند.

پلتفرم Drawinex برای معامله‌گران و تریدرهایی که تمایل به استفاده از ابزارهای پیشرفته و سطح بالای تجاری با هزینه‌های پایین دارند، بسیار ایده‌آل خواهد بود. امکان دانلود اپلیکیشن این پلتفرم برای کاربران سیستم عامل‌های Android و IOS از طریق App Store و GooglePlay فراهم شده است.

نکته: دقت داشته باشید که رابط کاربری Drawinex در حد متوسط بوده و معمولا کاربران به سادگی می‌توانند از قابلیت‌های آن استفاده کنند.

TradingView (تریدینگ ویو)

پلتفرم TradingView می‌تواند برای کسانی که تمایل به استفاده از سیگنال‌ها و مشاوره سایر تریدرها دارند، منبعی ایده‌آل باشد. در این وب سایت امکان مشاهده تحلیل تریدرهای باتجربه و رتبه‌بندی آن‌ها با توجه به سابقه فعالیت و تحلیل‌های خود فراهم شده است. از دیگر ویژگی‌های کاربردی TradingView می‌توان به امکان دسترسی به تحلیل رمزارزهای مختلف و تحلیل‌های مربوط به بازار فارکس اشاره داشت.

AvaTrade (آواترید)

AvaTrade logo

اگر به دنبال یک پلتفرم قدیمی و محبوب هستید، AvaTrade پیشنهاد ما به شما است. این پلتفرم از سال 2006 تا به اکنون فعال بوده و از بهترین گزینه‌ها برای فرآیند کپی تریدینگ به حساب می‌آید، زیرا AvaTrade به منظور تسهیل این فرآیند با کمپانی ZuluTrade (یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های سوشال تریدینگ جهان) ارتباط برقرار کرده است.

مشارکت AvaTrade و ZuluTrade سبب دسترسی به 200 بازار مالی مختلف شده است. رابط کاربری مناسب و زیبا، امکان برقراری ارتباط با سایر کاربران از دیگر ویژگی‌های این پلتفرم جذاب و محبوب به شمار می‌روند. بسیاری از کاربران بازار فارکس و کریپتوکارنسی از پلتفرم کاربردی AvaTrade استفاده می‌کنند.

InstaForex (اینستافارکس)

بدون شک پلتفرم InstaForex به عنوان بهترین و جذاب‌ترین واسطه در آسیا به شمار می‌رود. این پلتفرم در بین تریدرهای ایرانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. پلتفرم InstaForex از مزایا و ویژگی‌های مختلفی برخوردار است. یکی از این مزایای جذاب، وجود سیستم PAMM و امکان تجارت با سرمایه‌گذاران سراسر دنیا و کسب سود است.

ForexCopy (فارکس کاپی) از دیگر ویژگی‌های خاص InstaForex به شمار می‌رود. به این صورت که با استفاده از این قابلیت امکان انجام تنظیمات خاص و کپی از معاملات تریدرها و سرمایه‌گذاران موفق (تا حد مشخصی) فراهم می‌شود. رابط کاربری جذاب و کاربردی، امکان ثبت نام تنها در چند دقیقه از دیگر دلایل محبوبیت InstaForex است.

نکته: در زمان ورود به این پلتفرم باید ماهیت خود به عنوان (معامله‌گر یا سرمایه‌گذار و یا کاربر مبتدی) را مشخص کنید.

eToro (ای‌تورو)

eToro logo (PRNewsfoto/eToro)

یکی از پلتفرم‌های کپی تریدینگ و سوشال تریدینگ در بازار ارزهای دیجیتال و فارکس، eToro نام دارد. در پلتفرم eToro مشابه با سایر شبکه‌های اجتماعی، امکان برقراری ارتباط با سایر معامله‌گران و همچنین به اشتراک‌گذاری اخبار، سوابق تجارت و… فراهم شده است.

این پلتفرم به دلیل رابط کاربری جذاب و امکان تجارت بیش از 1.000 نوع دارایی از محبوب‌ترین و جذاب‌ترین پلتفرم‌های سوشال تریدینگ به شمار می‌رود.

آیا کسب درآمد از سوشال ترید امکان پذیر است؟

بدون شک در سوشال تریدینگ هم مشابه با سایر روش‌های معاملاتی سنتی دارای ریسک‌ها و خطرات مالی خاص خود است. گاهی با وجود بهره‌گیری از تجربیات تریدرها و معامله‌گران حرفه‌ای، امکان بروز ضررهای مالی وجود دارد. لذا برای اطمینان از از شیوه معاملاتی خود و همچنین کاهش ریسک‌ها و ضررهای احتمالی باید راهکارهای مدیریت سرمایه را یاد گرفته و به آن‌‌ها پایبند بمانید.

در نتیجه می‌توانید با خیال راحت‎تری به کسب درآمد و سود از این طریق بپردازید.

 

جعفر اطمینان
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
kadrin
kadrin
5 ماه قبل

این روش ترید اجتماعی قابل اعتماده ؟

امیر رضوانی
5 ماه قبل
پاسخ به  kadrin

در کریپتوکارنسی شما باید به همه چیز شک داشته باشید. و با مقدار پول کم شروع به سرمایه گذاری در سوشال تریدینگ کنید. اگر برای شما سود اور بود کم کم میزان پول بیشتری در این پلتفرم ها قرار دهید و کسب سود کنید.