سویینگ تریدینگ چیست؟ آشنایی با روش معاملاتی Swing Trading

ترید روش‌های مختلفی دارد و به شیوه‌‌های متفاوتی می‌توان آن را پیاده کرد. یکی از انواع روش‌های ترید، سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) نام دارد. شاید بتوان گفت این روش یکی از متفاوت‌ترین شیوه‌های ترید است که دلیل این امر به بازه زمانی معامله بازمی‌گردد. بهتر است ابتدا کمی با مفهوم سوئینگ ترید آشنا شویم و سپس از استراتژی‌هایی صحبت کنیم که در این روش قابل پیاده‌سازی هستند. اگر طرفدار ترید هستید، این مقاله از آکادمی گرانمایه را از دست ندهید.

سوئینگ تریدینگ چیست؟

مهم‌ترین عاملی که در تعریف سوئینگ ترید به کار می‌رود، اشاره به بازه زمانی آن است. این شیوه ترید معمولا در محدوده چند روز تا چند هفته کاربرد دارد و با آنچه از ترید در ذهن خود داریم، از این منظر تفاوت دارد. به همین خاطر است که در این روش علاوه بر تحلیل روندهای قیمتی، به عوامل بنیادی نیز توجه می‌شود و از این منظر برخی آن را در زیرمجموعه تحلیل فاندامنتال قرار می‌دهند. با این‌همه جالب است که این روش به شکل غیرقابل انکاری به تحلیل تکنیکال وابسته است؛ چرا که اگر نتوانید قیمت را تحلیل کنید، قادر به انتخاب نقاط بهینه برای ورود به پوزیشن نخواهید بود. در صورتی که با مبحث روند و تشخیص درست خط روند آشنایی ندارید می توانید این مقاله از آکادمی گرانمایه را مطالعه کنید.

ویژگی این روش کسب سود کوتاه‌مدت است. به سادگی می‌توان Swing Trading را متشکل از چند گام دانست که عبارت‌اند از:

  • ورود بر اساس تحلیل تکنیکال
  • نگهداری دارایی به مدت چند روز یا هفته
  • خروج از دارایی پس از رسیدن به تارگت یا حد ضرر

بدیهی است که سوئینگ ترید به شرایط بازار کاملا وابسته است و باید از ورود به دارایی‌هایی که نوسانات بسیار زیادی دارند، تا حد امکان بپرهیزید. چرا که ریسک باز نگه داشتن یک معامله سوئینگ به مدت چند هفته، در این‌گونه موارد بالاست.

تایم فریم در استراتژی سوئینگ تریدینگ

تاکیدمان از ابتدا بر این مسئله بود که بازه زمانی نگهداری پوزیشن در این روش، طولانی‌تر از ترید روزانه است. حالا سوال این‌جاست که برای تحلیل قیمت به منظور پیدا کردن نقطه ورود بهینه، چه تایم فریمی در این روش مناسب‌تر است. پاسخ این سوال بسیار متغیر و متفاوت است و نمی‌توان با اطمینان دقیق از آن صحبت کرد. با این‌همه می‌توان به صورت کلی بهترین تایم فریم را برای سوئینگ تریدینگ مشخص کرد.

می‌توان در حالت کلی گفت که تایم فریم‌های بالاتر مثل هفتگی، روزانه، ۴ ساعته و یک ساعته نسبت به سایر تایم فریم‌ها برای این شیوه مناسب‌تر هستند. این مسئله هم بستگی به رمزارزی دارد که می‌خواهید روی آن سرمایه‌گذاری کنید و هم به بازه زمانی معامله‌تان مربوط است. با تمرین و تکرار و کسب تجربه، هر شخص می‌تواند بسته به استراتژی‌ای که دارد، بهترین تایم فریم را برای خود انتخاب کند.

مزایا و معایب سوئینگ ترید

اگر بخواهیم به مزایای استفاده از ترید به شیوه سوئینگ اشاره کنیم، می‌توانیم این موارد را نام ببریم:

  • پتانسیل کسب سود بالاتر نسبت به ترید روزانه
  • عدم نیاز به رصد مستمر بازار و صرفه‌جویی در زمان
  • احتمال کاهش ضرر و زیان در مقایسه با ترید روزانه

در سمت دیگر این شیوه با محدودیت‌ها، مخاطرات و ریسک‌هایی همراه است که از میان آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • ریسک مربوط به بازه‌های زمانی نیمه‌شب و آخر هفته‌ها
  • ریسک مربوط به اخبار مهم و نوسان شدید قیمت
  • احتمال عدم موفقیت در صورت ناآشنایی با تحلیل تکنیکال
  • تعداد معاملات کمتر

مقایسه سوئینگ تریدینگ و ترید روزانه

در ترید روزانه بازه‌های زمانی که پوزیشن‌ها در آن مدت باز هستند، بسیار کوتاه است. به طوری که این کار حتی کمتر از یک روز طول می‌کشد. می‌توان انتظار داشت که سودهای حاصل از این روش، چندان زیاد نیستند. در سمت دیگر سوئینگ ترید بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت تا میان‌مدت را در بر می‌گیرد که بیشتر از یک روز طول می‌کشند. به همین خاطر است که احتمال کسب سود بیشتری نسبت به Day Trading وجود دارد.

مشخص است که در ترید روزانه به دلیل کوتاه بودن بازه معاملاتی، تنها نوسانات دارایی در زمان کوتاه مدنظر قرار دارد و تریدر می‌تواند از میان دارایی‌های مختلفی، رمزارز خود را انتخاب کند. در Swing Trading قضیه کمی متفاوت است. از آن‌جایی که پوزیشن قرار است مدت طولانی‌تری باز بماند، بهتر است ارزهایی با بنیاد قوی‌تر انتخاب شوند که هم نقدشوندگی بیشتری دارند و هم نوسانات آن به گونه‌ای است که می‌توان به کسب سود از آن اطمینان بیشتری داشت. هرچند این کار نیازمند تجربه است؛ اما محال نیست.

استراتژی معاملاتی سوئینگ تریدینگ

سوئینگ تریدینگ استراتژی‌های معاملاتی مختلفی دارد که می‌توانید از آن برای ورود به معامله استفاده کنید. در این‌جا چهار استراتژی مطرح‌تر را شرح می‌دهیم که اگر این موارد را یاد بگیرید و تمرین کنید، می‌توانید به عنوان یک سوئینگ تریدر موفق در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید. سطوح حمایت و مقاومت را اگر به خوبی یاد گرفته باشید، به راحتی می توانید روش معامله گری پرایس اکشن را یاد بگیرید، اگر به فکر افزایش سطح خود در معامله گری هستید، حتما پیشنهاد می کنم به دوره پرایس اکشن مراجعه کنید.

استراتژی شکست سطح حمایت

استراتژی شکست یا Breakout در دو سطح حمایت و مقاومت صورت می‌گیرد. در مورد شکست سطح حمایت در سوئینگ ترید باید گفت که این استراتژی موقعی به کار می‌آید که قیمت پایین‌تر از سطوح حمایتی قرار می‌گیرد. البته این تنها فاکتور مهم نیست. بلکه شکست باید افزایش حجم معاملاتی همراه باشد تا بتوان روی آن حساب کرد. در غیر این صورت ممکن است گرفتار شکست فیک شوید و به اشتباه بیفتید. با وقوع این شکست، می‌توانید انتظار کاهش قیمت را داشته باشید و بر همین اساس یک پوزیشن شورت باز کنید با پوزیشن لانگ خود را ببندید.

استراتژی شکست سطح مقاومت

شکست سطوح مقاومت نیز استراتژی دیگری است که معامله‌گران سوئینگ از آن برای تصمیم‌گیری‌های خود استفاده می‌کنند. در این روش باید قیمت دارایی بالاتر از سطح مقاومت قرار بگیرد و هم‌زمان حجم معاملات هم افزایش پیدا کند. در این حالت سوئینگ تریدر می‌تواند اقدام به باز کردن یک پوزیشن لانگ کند. چون انتظار می‌رود قیمت افزایش پیدا کند.

استراتژی کراس اوور (Cross Over)

استراتژی کراس اور یا تقاطع، معمولا با استفاده از میانگین‌های متحرک انجام می‌شود. روش کار این استراتژی به این صورت است که باید دو اندیکاتور میانگین متحرک با دوره‌های زمانی متفاوت انتخاب کنید. مثلا یکی کوتاه‌مدت (۵۰) و دیگری بلند مدت (۲۰۰). تقاطع این دو میانگین می‌تواند نقاط ورود و خروج را نشان دهد. وقتی میانگین متحرک کوتاه‌تر، میانگین بلندتر را به سمت پایین قطع کند، این اتفاق نشانه‌ای برای شروع بازار نزولی است. به شکل برعکس، وقتی میانگین کوتاه‌تر از پایین به بالا میانگین متحرک بلندتر را قطع کند، می‌توان سیگنالی برای آغاز روند صعودی دریافت کرد. با توجه به این توضیحات، می‌توانید نقاط ورود به معامله یا خروج از آن را پیدا کنید. مثلا وقتی یک پوزیشن شورت باز کرده‌اید و میانگین متحرک کوتاه‌تر، میانگین بلندتر را از پایین به سمت بالا قطع کرده و از آن عبور می‌کند، می‌توان از پوزیشن خارج شد.

استراتژی الگوی پرچم (Flag) و پرچم سه گوش (Pennants)

آخرین استراتژی پرکاربرد و مشهور سوئینگ تریدینگ در این بخش، به الگوی پرچم و پرچم سه‌گوش مربوط است. الگوی پرچم و پرچم سه‌گوش، دو الگوی ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال هستند که به شکل صعودی و نزولی روی نمودار قیمت ظاهر می‌شوند. وقتی روند صعودی است و حجم معاملات هم زیاد است، حرکتی شکل می‌گیرد که شبیه به میله پرچم است. پس از این حرکت، روند با شیب کمی به سمت پایین برمی‌گردد و در حقیقت چند کندل نزولی خواهیم داشت. قیمت مدتی در این محدوده حرکت می‌کند که این رفتار، منجر به تشکیل بدنه پرچم می‌شود و پس از آن هم با رشد قیمت مواجه خواهیم شد. برعکس این حالت در الگوی پرچم نزولی دیده می‌شود که از توضیح آن می‌پرهیزیم.

الگوی پرچم سه‌گوش نیز تقریبا مشابه است. میله پرچم با یک افزایش یا کاهش قیمت ایجاد می‌شود. سپس حرکات قیمتی منجر به تشکیل یک مثلث نسبتا متقارن می‌شود که در نهایت الگوی پرچم را تشکیل می‌دهد.

جمع‌بندی

سوئینگ تریدینگ یکی از روش‌های معامله‌گری است که نه به کوتاهی معاملات روزانه است و نه به بلندی معاملات بلندمدت. Swing Trading شیوه‌ای است که معاملات در آن معمولا بین چند روز تا چند هفته به طول می‌انجامد. در این روش تحلیل تکنیکال اهمیت زیادی دارد و باید بتوانید در نقطه‌ای مناسب ورود کنید. هم‌چنین از آن‌جا که باید پوزیشن را برای مدتی طولانی‌تر نگه دارید، باید روی پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که به لحاظ بنیادی قوی تر هستند. آیا شما تاکنون به روش سوئینگ تریدینگ معامله کرده‌اید؟ آیا این روش مناسب است؟ مشتاق شنیدن نظرات شما هستیم.

انسیه آرزومندی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها