بهترین زمان ترید ارز دیجیتال چه موقع است؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه معامله‌گران بازار ارزهای دیجیتال، انتخاب بهترین زمان برای ترید کردن است. شاید در ظاهر این مسئله اهمیت چندانی نداشته باشد، اما حقیقت چیزی غیر از این است. درست است که بازار ارزهای دیجیتال ۲۴ ساعته است و تعطیلی ندارد، اما نمی‌توان از ساعت باز شدن بازارهای جهانی و اثر آن بر معاملات کریپتو غافل بود. در این مطلب از آکادمی گرانمایه، می‌خواهیم به تمام این موارد اشاره کنیم و در نهایت با تکیه بر این اطلاعات، توضیح بدهیم که بهترین زمان برای ترید ارزهای دیجیتال چه موقع است. اگر شما هم دوست دارید از این مسئله آگاه شوید، اکنون فرصت خوبی برای کسب اطلاعات در این زمینه است.

بهترین زمان برای ترید ارز دیجیتال چه زمانی است؟

این سوال مهم را باید یک‌بار برای همیشه پاسخ بدهیم. ترید یا معامله به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، زمان انجام معاملات است. از آن‌جایی که حجم معاملاتی در اجرای تراکنش‌ها بسیار مهم است، باید این را بدانیم که ترید ارزهای دیجیتال در برخی از ساعات بازدهی چندان خوبی ندارد. هم‌چنین نقدینگی بالا نیز عامل دیگری است که در تکمیل و انجام معاملات نقش پررنگی دارد.

در برخی از ساعات شبانه‌روز، معامله‌گران بیشتری در بازار فعال هستند و معامله می‌کنند. به همین خاطر حجم معاملات و در نتیجه نقدینگی بالا می‌رود. این مسئله باعث می‌شود که دستکاری بازار به ندرت اتفاق بیفتد. هم‌چنین سفارش‌ها در چنین شرایطی سریع‌تر انجام شوند.

وقتی حجم معاملات افزایش پیدا می‌کند، دیگر تریدرها نمی‌توانند با مبلغ پایینی بازار را تکان بدهند و نوسان‌های عجیب و غریب یک‌باره را در بازار شاهد نخواهیم بود. خودتان در نظر بگیرید، وقتی حجم معاملات یک جفت ارز چندصد هزار دلار باشد، فردی که نیمی از این مبلغ را هم در اختیار داشته باشد، می‌تواند با خرید و فروش خود تغییرات قیمتی فراوانی انجام بدهد. اما اگر حجم معاملات چندصد میلیون دلار باشد، کسی که مبلغ کمی در اختیار دارد، نمی‌تواند با معاملات خود اثر قابل‌مشاهده‌ای روی بازار بگذارد. از این رو گفته می‌شود که باید در زمان‌هایی که حجم معاملات بالاست، اقدام به معامله کنید تا گرفتار دست‌کاری‌ها و نوسانات ناگهانی و شدید نشوید.

این مسئله را هم در نظر بگیرید که معمولا موسسه‌ها و سرمایه‌گذاران نهادی هم بیشترین فعالیت خود را در زمانی انجام می‌دهند که بازارهای جهانی در حال فعالیت هستند. این سرمایه‌گذاران نقدینگی فراوانی در اختیار دارند و می‌توانند با اقدامات و تحرکات خود، آثار قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال بگذارند. باز شدن پای ETFها به دنیای ارزهای دیجیتال هم این مسئله را پررنگ‌تر کرده است. مجموعه این عوامل به ما می‌گویند که بهترین زمان برای ترید و معامله ارز دیجیتال چه موقع است. به‌طور کلی بهتر است در زمان‌هایی معاملات خود را انجام دهیم، که بازارهای جهانی هم مشغول فعالیت هستند و افراد زیادی در بازار ارزهای دیجیتال معاملات خود را انجام می‌دهند.

ایا ارزهای دیجیتال را می‌توان هر روز ترید کرد؟

بله. بازار ارز دیجیتال در این زمینه شهرت بالایی دارد؛ یعنی برخلاف بازار بورس که در ساعات مشخصی باز است و امکان معامله در آن فراهم است، در بازار ارزهای دیجیتال می‌توانید در هر ساعتی از شبانه‌روز معامله کنید. این بازار به معنای واقعی تعطیلی ندارد. حتی در مواقعی که بازارهای جهانی بسته است، باز هم امکان خرید و فروش و انجام معاملات مختلف روی جفت ارزهای دیجیتال وجود دارد. این یکی از عمده‌ترین تفاوت‌های این بازار با سایر بازارهای مالی است که آن را متمایز کرده است.

درست است که شما در هر روز هفته و هر زمانی از شبانه‌روز می‌توانید اقدام به معامله ارزهای دیجیتال و خرید و فروش دارایی‌هایی مانند بیت کوین کنید، اما این به آن معنا نیست که تمام ساعات روز و هفته برای این کار مناسب هستند. بهترین زمان برای انجام ترید موقعی است که می‌دانید فعالان زیادی در بازار حضور دارند و تنور معاملات داغ است. در چنین شرایطی می‌توانید از نوسانات ارزهای دیجیتال سود به دست بیاورید. نقطه مقابل زمانی است که بازارهای جهانی بسته هستند و نوسان خاصی روی دارایی‌ها ایجاد نمی‌شود. ورود بازیگران بیشتر به بازار، با افزایش حجم و نقدینگی همراه است؛‌ دو عاملی که می‌توانند ریسک معاملات شما را پایین بیاورند.

ساعت باز شدن بازارهای جهانی

در این مطلب تا این‌جا چندین مرتبه از بازارهای جهانی حرف زدیم. حالا بهتر است کمی بیشتر این مسئله را باز کنیم و توضیح بدهیم که اصلا منظور از بازار جهانی چیست. در واقع این موارد اشاره به ساعات باز شدن و فعالیت بورس آمریکا یا لندن و به طور کلی بازارهای بورس مهم و پرحجم در سراسر دنیا دارد. می‌دانیم که بازار فارکس هم یک بازار ۲۴ ساعته است؛ اما این ساعات، به سه بخش مهم تقسیم شده است. بر این اساس، می‌توان سه سشن (ساعات برگزاری جلسات معاملاتی) مختلف را برای معاملات در نظر گرفت که عبارت‌اند از:

  • سشن آمریکا
  • سشن اروپا
  • سشن آسیا

سشن آمریکا به زمان فعالیت بورس نیویورک اطلاق می‌شود. سشن اروپا بر بازار لندن تمرکز دارد و در مورد سشن آسیا، صحبت از بازار توکیو و البته در برخی موارد سیدنی است. در زمان‌هایی که معاملات این بازارها فعال هستند، بازار ارزهای دیجیتال نیز شاهد افزایش حجم معاملات و فعالیت بیشتری است. به همین خاطر بهتر است هنگام معامله، این مسئله را هم در نظر بگیریم که کدام بازارهای جهانی در آن زمان باز هستند.

مشخص است که ساعات کاری این بازارها با هم متفاوت است. معامله‌گران بازارهای آسیایی، تقریبا اولین افرادی هستند که در شروع روز معاملات خود را آغاز می‌کنند. سشن توکیو از ساعت ۳:۳۰ بامداد آغاز می‌شود و تا ۱۲:۳۰ ادامه دارد. در سمت دیگر سشن اروپا که در آن باز شدن بورس لندن را در نظر می‌گیریم، از ساعت ۱۰:۳۰ صبح تا ۱۹:۳۰ به وقت ایران فعال است. اما شاید مهم‌ترین و هم‌خوان‌ترین سشن با ایران، سشن نیویورک باشد که از ۱۶:۳۰ شروع می‌شود و تا ۱:۳۰ بامداد ادامه دارد. این نکته را هم به‌خاطر داشته باشید که به‌خاطر تغییر فصل و مسائل دیگر، ممکن است در طول سال این سشن‌ها یکی دو ساعت جابجا شوند.

می‌بینید که این زمان‌ها با هم هم‌پوشانی دارند. ساعات ۱۶:۳۰ تا ۱۹:۳۰ را می‌توان بهترین زمان برای ترید ارزهای دیجیتال دانست؛ این چارچوب مشخص، دربرگیرنده زمانی است که هر دو سشن اروپایی و آمریکایی فعال هستند و مشخصا در این مواقع تریدرهای زیادی در بازار مشغول فعالیت هستند. این بازه زمانی یکی از بهترین ساعات برای انجام معاملات در ایران است. هم‌چنین هم‌پوشانی سشن‌های معاملاتی آسیا و اروپا از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰ هم بازه زمانی مناسبی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد تا بتوانند از حجم معاملات و نوسان‌های شکل‌گرفته در بازار کریپتو، استفاده بهینه‌ای داشته باشند.

آیا تعطیلات زمان مناسبی برای ترید ارز دیجیتال هستند؟

خیر. بنا به دلایلی که تا این‌جا توضیح دادیم، تعطیلات زمان خوبی برای ترید نیست؛ چرا که افراد کمی در این زمان در بازار فعال هستند و عملا نوسان خاصی روی دارایی‌ها اتفاق نمی‌افتد. در چنین شرایطی باز کردن پوزیشن هم چندان کارآمد نیست و با توجه به زمانی که برای این کار می‌گذارید، عملا سود قابل توجهی دریافت نمی‌کنید. به‌طور کلی در مواقعی که فعالیت در بازارهای مالی کم است و افرادی زیادی مشغول معامله نیستند، امکان دست‌کاری بسیار بیشتر است و نوسان‌‌های عجیب و غریب و دور از انتظار ممکن است به‌سادگی شکل بگیرند.

معامله کردن در چنین زمان‌هایی، ممکن است در برخی موارد سودهای خوبی هم داشته باشد؛‌ اما نمی‌توان بر این مسئله استناد کرد و آن را یک قانون کلی دانست. در حالت عادی، این یک قانون نانوشته است که در زمان تعطیلات معامله نکنید. پس اگر حتی به سشن‌های معاملاتی توجه ندارید، تعطیلات را در نظر بگیرید و از معامله کردن در روزهای شنبه و یک‌شنبه (به وقت ایران) تا جایی که برایتان مقدور است بپرهیزید. اگر در این زمان‌ها معامله می‌کنید، دارایی زیادی وارد بازار نکنید و پوزیشن‌هایی با اهرم‌های بالا باز نکنید که این کار ریسک‌های زیاد و گاهی جبران‌ناپذیری دارد.

کدام ارز دیجیتال را در چه زمانی معامله کنیم؟

برای این‌که به این سوال پاسخی منطقی بدهیم، یکی از راه‌ها این است که ببینیم کدام ارزها در کدام کشورها طرفداران بیشتری دارند. مثلا اگر آسیایی‌ها به ارز دیجیتال N علاقه داشته باشند، طبیعتا در زمانی که بازارهای آسیا فعال هستند، امکان افزایش حجم معاملات در این ارز دیجیتال وجود دارد. به همین ترتیب، می‌توان به ارزهای دیجیتال پرطرفدار در اروپا و آمریکا هم توجه داشت که می‌توانند ما را در جهت انجام یا عدم انجام معامله راهنمایی کنند.

توجه کنید که ما در خصوص ارزهای دیجیتال پرحجمی مانند بیت کوین و اتریوم صحبت نمی‌کنیم. این دارایی‌ها در همه‌جای دنیای طرفدار دارند و تقریبا همیشه معاملاتشان پرحجم است. این مسئله را هم در نظر بگیرید که رمزارزهای پرطرفدار در قاره‌های مختلف، بسته به عوامل متعددی تغییر می‌کنند و ثابت نخواهند ماند.

یک روش دیگر این است که به تاریخچه معاملات توجه کنیم و ببینیم کدام ارزها در چه مواقعی بیشترین حجم معاملاتی را ثبت کرده‌اند. به طور کلی قانونی برای این مسئله وجود ندارد و معمولا وقتی قرار است یک اتفاق مهم در مورد یک ارز رخ دهد، افزایش حجم معاملات آن هم قابل پیش‌بینی است. مثلا وقتی قرار است تغییری در شبکه رخ دهد یا زمانی که تغییراتی در نقشه راه یک دارایی صورت می‌گیرد یا به‌روزرسانی خاصی انجام می‌شود، آن ارز دیجیتال بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد و معاملاتش هم پرحجم‌تر خواهد بود.

بهترین ساعت ترید در طول روز

در بخش‌های قبلی این مقاله، ساعات کاری بازارهای جهانی را با هم بررسی کردیم. همان‌جا توضیح دادیم که هم‌پوشانی بازارهای مختلف، زمان خوبی برای انجام معاملات است. به طور کلی هنگامی که بازارهای جهانی فعال هستند، زمان مناسبی برای ترید است. یعنی از میانه‌های روز دوشنبه تا جمعه. البته داده‌ها نشان می‌دهند که روز جمعه هم معمولا با کاهش حجم معاملات همراه هستیم؛ چرا که به تعطیلات بازارهای جهانی نزدیک است و بسیاری از معامله‌گران، سمت بازار نمی‌روند. پس روزهای دوشنبه تا پنج‌شنبه ساعات ۱۶:۳۰ تا ۱۹:۳۰ (هم‌پوشانی سشن‌های اروپا و آمریکا) زمان مناسبی برای معامله است.

اگر یک معامله‌گر حرفه‌ای باشید و تجربه زیادی در بازار کسب کرده باشید، نسبت به سشن‌های معاملاتی آگاه هستید و از نزدیک تفاوت این ساعات را لمس کرده‌اید. کاهش ملموس حجم معاملات در روزهای شنبه و یک‌شنبه کاملا مشخص است. حتی در این روزها سایت‌ها و وبلاگ‌های خبری هم کم‌رونق‌تر از همیشه کارشان را انجام می‌دهند و همه منتظرند تا در روز دوشنبه، بازار جان تازه‌ای بگیرد.

در چه روزهایی ترید نکنیم؟

با توجه به نکاتی که در این مطلب بیان کردیم، می‌توانیم یک نتیجه‌گیری منطقی داشته باشیم و زمان‌ها و روزهایی را مشخص کنیم که بهتر است در آن‌ها معامله انجام ندهیم. این موارد را به دو گروه تقسیم کرده‌ایم و در ادامه در مورد هر یک‌ توضیحات مختصری ارائه می‌کنیم.

در روزهایی که اخبار مرتبط زیاد است

می‌دانیم که اخبار می‌توانند بر قیمت دارایی‌ها تاثیر بگذارند و بازارهای مالی همیشه چشمشان به خبرهایی است که منتشر می‌شوند. وقایع مهمی مانند جلسه فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره، انتشار داده‌های آماری اقتصاد هم‌چون نرخ بیکاری، نرخ تورم، CPI و غیره همگی مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه داشت. معامله کردن در زمان‌هایی که به انتشار این داده‌ها نزدیک هستیم، کار بسیار پرریسکی است. چرا که ممکن است با توجه به این آمار، یک تاثیر ناگهانی را در قیمت‌ها شاهد باشیم که نسبت به نوسان‌های دیگر کاملا متفاوت است.

مثلا ممکن است قیمت بیت کوین در واکنش به کاهش یا افزایش نرخ تورم، در عرض چند دقیقه ۱۰ درصد تغییر کند. قطعا معامله‌گرانی که در جهت مخالف حرکت این دارایی پوزیشن باز کرده باشند، لیکوئید می‌شوند یا در آستانه خطر جدی قرار خواهند گرفت. پس اجازه بدهید داده‌ها و اخبار منتشر شوند؛ اثرشان را روی قیمت بگذارند و سپس در زمانی که این هیاهوها فروکش کرد، می‌توانید طبق معمول به کار خود ادامه دهید.

البته نمی‌توان این مسئله را نادیده گرفت که تاثیر تمام اخبار یکسان نیست و بسته به اهمیت داده‌ها، طبیعتا واکنش دارایی‌های دیجیتال نیز متفاوت خواهد بود. گاهی اوقات هم اخبار از قبل تاثیر خود را روی دارایی می‌گذراند و پیش‌خور می‌شوند.

در تعطیلات بازارهای جهانی

از همان ابتدا بر این مسئله تاکید داشتیم که هنگام عدم فعالیت بازارهای جهانی، حجم معاملاتی هم پایین است و عملا نوسان خاصی اتفاق نمی‌افتد که بتوان از آن کسب سود کرد. تعطیلات سال نو میلادی یا سال نو در کشور چین در کنار تعطیلات آخر هفته‌ها (که به وقت ایران معادل شنبه و یکشنبه است)، همگی تاریخ‌هایی هستند که بهتر است در‌ آن‌ها معامله نکنیم. ممکن است یک نفر معاملات خود را در این ساعت‌ها انجام دهد و اتفاقا نتیجه خوبی هم بگیرد، اما این به آن معنا نیست که این اتفاق همیشه می‌افتد.

اگر بخواهیم منطقی و بر اساس آمار به قضیه نگاه کنیم، معامله کردن در این زمان‌ها دستاورد قابل توجهی نخواهد داشت و فقط موجب از دست دادن زمان ما خواهد شد. به جای آن می‌توانیم صبر کنیم و در شرایطی مطمئن‌تر اقدام به معامله کنیم. تعطیلات زمان خوبی برای مطالعه و افزایش اطلاعات نسبت به دارایی‌هایی است که شاید در آینده جایی در پورتفولیوی ما داشته باشند.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید برآیند معاملات خود را افزایش دهید، باید به عوامل مختلفی توجه کنید. نقدینگی و حجم معاملات دو عامل مهمی هستند که در نتیجه نهایی ترید شما اثر می‌گذارند. توجه به ساعات کاری بازارهای جهانی و سشن‌های معاملاتی مختلف، می‌تواند عملکرد شما را بهبود ببخشد. معمولا در روزهای دوشنبه تا پنج‌شنبه که بانک‌های بزرگ باز هستند و بازارهای بورس جهانی فعالیت می‌کنند، حجم معاملات بالاست و می‌توان با خیال آسوده‌تری در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کرد. در این شرایط می‌توانید از نوسان‌های بازار کسب سود کنید. معمولا در روزهای شنبه و یکشنبه بهتر است معامله‌ای انجام ندهیم و تا نیمه‌های روز دوشنبه صبر کنیم و با آغاز به کار بازارهای جهانی، ما هم هم‌زمان فعالیت خود را آغاز کنیم. به نظر شما بهترین زمان برای ترید ارز دیجیتال چه موقعی است؟ آیا خارج از ساعات بازارهای جهانی را زمان مناسبی برای ترید کردن می‌دانید؟ پاسخ خود را در بخش نظرات برای ما بنویسید.

امیر رضوانی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها