فهرست محتوا
در بازارهای مالی، به ویژه بازار ارزهای دیجیتال، فعالیت و ترید از دید اغلب کاربران بسیار پولساز و سودده است. افراد می توانند با یادگیری تحلیل رفتارهای بازار به عنوان یک تریدر فعالیت خود را در بازارهای مالی آغاز کنند. به طور کلی، روشهای مختلفی برای یادگیری تحلیل رفتارهای بازار وجود دارد که دو مورد از کاربردیترین و محبوبترین آنها شامل تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن میشود.
تحلیل تکنیکال در واقع بررسی تاریخچه دادههای بازار است، ولی پرایس اکشن بر روی تغییرات قیمتی دارای در طی زمان تمرکز دارد. و اما تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن در چیست؟ چرا یادگیری این دو روش از اهمیت زیادی برخوردار است؟ کدام یک از این روشها میتواند برای افراد کمتجربه و تازهکار مناسب و کاربردی باشد؟
آیا امکان ترکیب تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن برای معاملات وجود دارد؟ آیا هر یک از این روشها به تنهایی برای تعیین استراتژیهای معاملاتی کاربردی هستند؟
در ادامه توضیحاتی در پاسخ به این سوالات، تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن و نکات پیرامون آنها ارائه خواهیم داد.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال «Technical Analysis» بر اساس مطالعات بر روی حجم معاملات و دادههای قیمتی در چارت است. تحلیل تکنیکال بر خلاف تحلیل فاندامنتال هیچگونه ارتباطی با وضعیت مالی شرکت سهام و ارزش ذاتی ندارد و تنها با تکیه بر آمار و ارقام چارتها صورت میگیرد.
در تحلیل تکنیکال با استفاده از اندیکاتور «Indicator» و ابزارهای مرتبط برای تاثیر عرضه و تقاضا بر قیمت، نوسانات یک دارایی و حجم معاملات بررسی میشود. بر اساس نظر تحلیلگران تکنیکال، گذشته تغییرات قیمتی یک دارایی، معاملات آن در کنار قواعد و اصول سرمایهگذاری و معاملاتی میتواند اطلاعات کاربردی از حرکات و نوسانات آن در آینده در اختیار ما قرار دهد.
در واقع تحلیل تکنیکال میتواند برای هرگونه دارایی با سابقه معاملاتی مانند: کریپتوکارنسی، ارز، بورس و … و مواردی که تریدرهای و معاملهگران بر حرکات قیمتی کوتاه متمرکز هستند، قابل استفاده و کاربردی باشد.
سبک تحلیل پرایس اکشن یکی از بهترین روشهای تحلیلی به شمار میآید. دوره پرایس اکشن به عنوان جدیدترین متد معاملهگری در ارزهای دیجیتال معرفی شده است. اگر میخواهید اصول پرایس اکشن را یاد بگیرید، حتماً به دوره پرایس اکشن مراجعه کنید.
مزایای استفاده از روش تحلیل تکنیکال چیست؟
روش تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. البته در این روش هر فردی میتواند با توجه به دیدگاه خود از آن استفاده کنید. به طور کلی، روش تحلیل تکنیکال دارای مزایا و معایب خاص خود است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم داشت.
- شما میتوانید معاملات خود را بر اساس تحلیل تکنیکال زمان بندی کنید و از فرصتهای سوددهی استفاده کنید.
- با استفاده از این روش امکان مانور و شخصیسازی زیاد وجود دارد.
- استفاده و اجرای تحلیل تکنیکال نیاز به زمان زیادی ندارد.
- تحلیل تکنیکال با تکیه بر دانش و عواعد ریاضی صورت میگیرد و ربطی به درک و نوع دید فردی ندارد.
نکته: از معایب روش تحلیل تکنیکال میتوان به دشواری در استفاده از آن، نیاز به دانش و تجربه قبلی برای به کارگیری آن، دقیق نبودن نتیجه آن در برخی شرایط، امکان بروز سیگنالهای متضاد از سود اندیکاتورها اشاره داشت. با در نظر گرفتن این معایب در عمل و برخورد با آنها غافلگیر نخواهید شد.
آشنایی با کاربردهای تحلیل تکنیکال در بازار کریپتوکارنسی
تحلیل تکنیکال در بازار کریپتوکارنسی دارای کاربردهای مختلفی است که سه مورد از مهمترین آنها شامل: تایید شکستها، تشخیص روندها و شناسایی نقاط ورود و خروج میشود. در ادامه توضیحات مختصری در مورد آنها ارائه میدهیم.
- تایید شکست ها: یکی از مهمترین کاربردهای تحلیل تکنیکال، تایید شکستهای قیمتی است. به عنوان مثال: در زمان عبور قیمت از یک سطح حمایت یا مقاومت کلیدی، با استفاده از الگوهای نموداری یا اندیکاتورهایی مثل: حجم معاملات، میتوانید تاییدیهای برای این حرکت دریافت کنید.
- تشخیص روندها: معاملهگران با استفاده از تحلیل تکنیکال میتوانند روندهای خنثی، صعودی یا نزولی را به راحتی تشخیص داده و پس از آن برای خرید بیت کوین یا اتریوم اقدام کنند. میانگین متحرک یا شاخصهایی مانند: MACD میتواند به درک جهت حرکت بازار کمک چشمگیری کند.
- شناسایی نقاط ورود و خروج: معاملهگران به کمک ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال مثل: باند بولینگر یا شاخص RSI، فیبوناچی میتوانند نقاط بهینه ورود یا خروج از معاملات را تعیین کنند.
نکته: دقت داشته باشید که با استفاده از تحلیل تکنیکال امکان تعیین سطوح حمایت و مقاومت نیز وجود دارد.
شیوه معاملاتی پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن «Price Action» در واقع حرکات قیمتی یک سهم یا دارایی در مقطع زمانی مشخص است. به زبان سادهتر، پرایس اکشن همان رفتار قیمت است که بر سابقه عملکرد قیمتی یک سهام یا ارز تمرکز دارد. یعنی این شیوه هیچ ارتباطی با مفاهیم فاندامنتال ندارد و به نوعی از زیر مجموعههای تحلیل تکنیکال به حساب میآید.
اغلب تریدرها پرایس اکشم در یک چارت کندل استیک بر روی عملکرد قیمتی یک دارایی در دوره 3 تا 6 ماه اخیر تمرکز میکنند و به قبل تر از آن توجه کمتری نشان میدهند. برخی از تریدرها و معاملهگران بر این عقیدهاند که بسیاری از افراد تحلیل مسائل را بیش از حد پیچیده میکنند؛ در صورتی که روند کار پرایس اکشن بسیار ساده و راحت است و در آن اتفاقات و اخبار مختلف اهمیتی ندارند.
در واقع، آنها بر این باورند که حرکات قیمتی بازتاب اتفاقات و عوامل موثر است.
مزایای پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن نیز مشابه با تحلیل تکنیکال دارای مزایا و معایب خاص خود است. تمامی تریدرهایی که در بازارهای مالی مثل بازار ارز دیجیتال فعال هستند، باید خصوصیات و ویژگیهای مثبت و منفی این شیوه از تحلیل را بدانند. در این راستا به مزایا و معایب پرایس اکشن اشارهای مختصر خواهیم داشت.
- امکان استفاده از پرایس اکشن برای انواع مختلفی از داراییها وجود دارد.
- هر تریدر و معاملهگری با هر دانش و تجربهای میتواند از آن استفاده کند.
- پرایس اکشن فاقد پیچیدگی های تحلیل تکنیکال است.
- معمولا در پرایس اکشن از شاخصهای فنی استفاده نمیشوند و بیشتر تمرکز بر روی حجم معاملات بازار و قیمت است.
- در این روش اندیکاتورهای خاصی وجود ندارد، به همین دلیل با شرایط مختلف در بازار سازگار است.
روش پرایس اکشن در کنار مزایای خود دارای معایبی است که باید آنها را در نظر داشته باشید. از مهمترین معایب آن میتوان به درصد خطای بالای آن در مقایسه با تحلیل تکنیکال، تکیه بر الکوهای بصری و نداشتن پارامترهای کمّی، نیاز آن به تسلط بر احساسات بازار و تکیه آن به دیدگاه و درک تحلیلگر اشاره داشت. برای یادگیری بهتر می توانید دوره پرایس اکشن آکادمی گرانمایه را دنبال کنید تا به صورت اصولی پرایس اکشن را یاد بگیرید.
آشنایی با کاربردهای پرایس اکشن در کریپتو
پرایس اکشن در بازار کریپتوکارنسی دارای کاربردهای مختلفی است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم داشت.
- تعیین سطوح حمایت و مقاومت: معامله گران و تریدرها با استفاده از پرایس اکشن میتوانند به راحتی سطوح حمایت و مقاومت مهم را در بازار کریپتوکارنسی تشخیص دهند. این سطوح در واقع نقاطی هستند که در آنها امکان توقف یا معکوس شدن قسمت وجود دارد که میتوانند به عنوان نقاط ورودی یا خروجی معاملات عمل کنند.
- تشخیص الگوهای کندل استیک: در پرایس اکشن امکان شناسایی الگوهای کندل استیک که نمایانگر برگشت یا ادامه روند هستند، برای معاملهگران تریدرها فراهم میشود. پوشای صعودی و پوشای نزولی از جمله الگوهایی هستند که میتوانند برای تصمیمگیری در معاملات مختلفی مثل: خرید تتر یا خرید ارز دیجیتال موثر واقع شوند.
- استفاده از خطوط روند: پرایس اکشن امکان ترسیم خطوط روند و تعیین جهت حرکت قیمت را برای معاملهگران فراهم میکند. این خطوط برای معامله در جهت روند یا به عنوان هشدار برای تغییر روند احتمالی کاربردی هستند.
نکته: دقت داشته باشید که با یادگیری پرایس اکشن میتوانید شانس موفقیت خود در معاملات را افزایش دهید.
تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن چیست؟
همانطور که اشاره شد، پرایس اکشن از زیرمجموعههای تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال نیز مجموعهای از رویکردها و شیوه های گوناگونی است که پرایس اکشن یکی از آنها است. در ادامه تفاوتهای تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
استفاده از اندیکاتورها
یکی از تفاوت های تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن در استفاده از اندیکاتورها است. تریدرها و معاملهگران در روش تحلیل تکنیکال برای دریافت سیگنال های خرید و فروش از اندیکاتورها و اسیلاتورها استفاده میکنند که به کمکی ریاضی با ورودی حجم معاملات و قیمت محاسبه میشوند.
در صورتی که در روش پرایس اکشن اغلب در تحلیل تتر یا ارزهای دیگر از چینش کندل استیکها، الگوهای قیمتی و شکل چارت برای شناسایی موقعیتهای معاملاتی استفاده میشود.
احساسات بازار
در تحلیل تکنیکال شاخصهای چارت و اندیکاتورها به صورت غیرمستقیم نمایانگر احساسات بازار هستند. ولی در پرایس اکشن، تحلیلگران به صورت مستقیم با نظارت بر رفتار فروشندگان و خریداران، احساسات بازار را در معاملات خود وارد کرده و آن را حائز اهمیت میدانند. در واقع این افراد الگوهای کندل استیک را به عنوان وضعیت روانی در بازار میدانند.
تایم فریم معاملات
از دیگر تفاوت های تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن میتوان به تایم فریم معاملات اشاره داشت. روش تحلیل تکنیکال در مقاطع زمانی مختلفی از معاملات روزانه تا بلند مدت کاربردی است. به این صورت که امکان استفاده از اندیکاتورهای گوناگون برای تایم فریمهای خاص برای تحلیلگران وجود دارد.
ولی در روش پرایس اکشن، ترید در تایم فریمهای بزرگتر به دلیل سادگی فرآیند و اهمیت تصمیمگیری سریع، سخت و پیچیده است.
میزان سختی و پیچیدگی
در تحلیل تکنیکال ما با اندیکاتورها و قواعد متعدد و مختلفی کار میکنیم. معمولا تریدرهای کمتجربه و تازهکار به راحتی نمیتوانند با استفاده از این روش به نتیجه دلخواه خود برسند. در صورتی که پرایس اکشن به دلیل سروکار داشتن با تحرکات قیمتی و الگوهای پرایس اکشن و چارت بسیار ساده، میتواند برای افراد کمتجربه و تازهکار گزینه ایدهآلی به حساب بیاید.
دادههای مورد مطالعه
داده های مورد مطالعه نیز از تقاوت های تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن به حساب میآید. در روش تحلیل تکنیکال موارد مختلفی مانند: خط روند، حجم معاملات، سنجش آمار مختلف و … بسیار مهم هستند. در این روش اغلب از ابزارهای مختلفی مانند: شاخص RSI و میانگین متحرک «Moving Average» استفاده میشود.
در صورتی که در شیوه پرایس اکشن تحلیلگران تنها به مطالعه رفتارهای قیمتی میپردازند.
تحلیل تکنیکال بهتر است یا پرایس اکشن؟
تحلیل تکنیکال «Technical Analaysis» و پرایس اکشن «Price Action» در ابعاد مختلفی تفاوت دارند. در واقع در حقیقت پرایس اکشن زیر مجموعه از تحلیل تکنیکال است. اغلب معاملهگران و تریدرهای موفق و حرفهای از روش پرایس اکشن در کنار تحلیل تکنیکال استفاده میکنند. با این وجود، امکان استفاده از آن به تنهایی نیز وجود دارد.
افرادی که بازارهای مالی، معاملات و تحلیل آنها کمتجربه و تازهکار هستند، با پرایس اکشن میتوانند عملکرد بهتری از خود نشان دهند. اگر از تحلیلگران حرفهای و با تجربه هستید و بر روی اندیکاتورهای مختلف و ابزارهای گوناگون تسلط دارید، توصیه میکنیم برای معاملات خود از ترکیب تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن استفاده کنید.
سودآوری در تحلیل تکنیکال راحت تر است یا پرایس اکشن؟
همانطور که اشاره شد، تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن هر دو از روشهای مهم و کاربردی در تحلیل بازارهای مالی به شمار میروند. تحلیل تکنیکال از اندیکاتورها، الگوهای نموداری و دادههای تاریخی استفاده میکند، در صورتی که پرایس اکشن بر روی الگوهای کندل استیک و حرکات قیمت تمرکز دارد.
هر دو این روشها میتوانند بر سودآوری بازارهای مالی موثر و کاربردی باشند. به این صورت که پرایس اکشن ابزاری ساده و منعطف بوده و تحلیل تکنیکال به دادههای جدید حساسیت بیشتری نشان داده و دارای ابزارهای پیچیدهتری است. به همین دلیل استفاده از هر یک از این موارد میتوانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند.
این دو روش در شرایط مختلف بازار مورد استفاده قرار گرفته و معاملان با استفاده از آنها میتوانند روندها و نقاط ورود و خروج را تشخیص دهند و شانس موفقیت در معاملات خود را افزایش دهند.
جمع بندی
در این مقاله به تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن و نکات مهم پیرامون آنها پرداختیم. روشهای تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. هر فردی بر اساس نیاز، استراتژیهای معاملاتی و تجربه خود میتواند بهترین روش را برای خود انتخاب کند. افراد کمتجربه و تازهکاری که نیاز به تسریع روند تصمیمگیری دارند، می توانند به سراغ تحلیل تکنیکال کلاسیک بروند.
ولی اگر سبکهای تحلیل و رفتارشناسی قیمت طبق فاکتورهای اقتصادی و جامعه شناسی برای شما کاربردی تر است، میتوانید روش پرایس اکشن را انتخاب کنید. اگر تمایل به فعالیت حرفهای در بازارهای مالی دارید، توصیه می کنیم از ترکیب روش تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن استفاده کنید. به این صورت میتوانید از خصوصیات و ویژگیهای هر دو بهره مند شوید.
در واقع هر فردی بسته به هدف، سطح دانش، تجربه و شخصیت خود می تواند از میان این روش ها، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کند. دقت داشته باشید که این دو روش به تنهایی کامل نیستند و استفاده از هر دو میتواند شانس موفقیت شما را در معاملات افزایش دهد.
یک معامله گر و تریدر موفق و حرفهای با دو روش تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن آشنا است و میتواند با ترکیب آنها، استراتژی های مختلفی را آزمایش کند. به این صورت، در طی زمان به استراتژی معاملاتی مناسب خود دست پیدا می کند.
- معرفی صرافی ال بانک (Lbank) - 1 شهریور, 1403
- بهترین صرافی بدون احراز هویت مناسب ایرانیان (آپدیت) - 30 مرداد, 1403
- اندیکاتور استوکاستیک چیست؟ - 24 مرداد, 1403